Боян Радев. Снимка: Булфото
fallback

Световният и олимпийски шампион по борба Боян Радев дари на Националния исторически музей 10 ценни икони, съобщиха от НИМ. Повод за дарението е 135-ата годишнина от Руско-турската освободителна война и възстановяването на българската държавност.

В различни години и по различни поводи той е дарил на музея над 200 антични, средновековни и възрожденски паметници, както и всички свои награди и отличия от спортната си кариера. Те са изложени в специална зала - "Дарение Боян Радев". Спортистът е дарител №1 на музея.

Боян Радев заяви пред музейните специалисти, че ако НИМ бъде преместен в центъра на столицата, той ще дари на музея голяма част от колекцията си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 11 години

До аз...tozi pUmiar prastase mladi borceta da reketirat imaniarite...privatizator ot klasa.......BG

13

Анонимен

преди 11 години

беше голям, а стана за срам.

12

tanja

преди 11 години

бях писала и паk се повтарям че най-доброто което част от българите могат да правят,е да плюят.като се започне от някои наши политици в европейският парламент,и се стигне до участници във форумите.ами направете нещо за тази страна в която сте се родили колкото и мъничко да е то,защото тези които плюете имат име/ ако разбирате какво искам да кажа :)/и когато навънка се каже напр.Боян Радев се разбира България.

fallback