Снимка: архив, БТА
fallback

Сметката за ток от близо 3 хиляди лева на храм „Света Марина" в Пловдив е реална. Това съобщиха за Dnes.bg от австрийската компания ЕВН. Сметката е натрупана от четири отделни електромера в различни сгради на църковния двор.

Заради високата сметка за ток пловдивският митрополит Николай обяви една от малкото си лични вещи – златен часовник „Ролекс”, на търг.

С парите ще покрие задълженията към енергото, а самият часовник ще се продаде следващата неделя.

От ЕВН твърдят, че сметката от 2940 лева е натрупана от 4 електромера, монтирани в митрополията. Направената от тях проверка не е открила неточности при отчитането на изразходваната електроенергия. 

Oще по темата
„От тези 4 електромера миналата година един не е работил, а на сметката влияе и поскъпването на тока с 13,6% средно”, съобщи Петър Костадинов, говорител на ЕВН-България.

От ЕВН не се притесняват от факта, че митрополитът си продава часовника. Те са притеснени, че не могат да осъществят контакт с митрополията. „Искам да ги призова да се срещнем, защото сме добронамерени и коректни с нашите данни, да седнем и намерим едно решение, което е добро за всички”, каза още Костадинов.

Събирането на дарения за сметката за ток в митрополитския храм „Света Марина” продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен Виж тука за какво става дума : otoplenie-bg/news.aspx?id=13Не са на ток , а на нафта .

67

Zvanichev

преди 11 години

do 78: ste izvadi drugi Rolex ot chekmedjeto - na online tarovskia si sait. tova e samo nachalna reklama.

66

cecko

преди 11 години

Какво е църквата днес? Държава в държавата. Даже Дянков не посмя да сложи в храма "фискални устройства" /разбирай касови апарати/. А трябва да признаем, че освен свещи се продават и други артикули, извършват се разни служби със съответните такси и т.н. За часовника - добре, но възниква въпрос - Какво ще продаде добрия старец, за да плати следващата сметка за ток ??? Или ще затвори храма .....

fallback