Снимка: Dnes.bg
fallback

Национална политическа стачка ще организират КТ „Подкрепа”. Това ще се случи, ако не бъде изпълнено искането им за създаването на обществен съвет към служебното правителство. 

От синдиката настояват гражданите да участват в дебатите за промените. „Във евентуалната стачка ще се включат хора от всички браншове”, съобщи пред Dnes.bg лидерът на КТ „Подкрепа” в Пловдив Атанас Кръстев. Според него напрежение има сред учители, минори и хората от здравеопазването. 

От синдиката излязоха в декларация с шест конкретни искания към бъдещото служебно правителство. Сред тях са разсекретяване на договорите с енергийните дружества и ясни механизми, с които да се свали цената на тока.  

„Настояваме и за праг на бедност, защото само у нас няма такъв”, каза още Кръстев.  

По думите му не е нормално да се твърди за увеличение на заплатите, а да има нищожно такова само при минималната работна заплата.  

„Готови сме за национална политическа стачка”, категорични са от КТ „Подкрепа”.  Те настояват и за разследване на всички членове на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Лешояд

преди 11 години

Лешояда огладня и се събужда за нова плячка.

52

Анонимен

преди 11 години

Ха така. Кризата започна. Ама сега наистина! Сега вече всеки ще иска... ще се събират по 2000 човека, ще блокират пътища, ще блокират икономика, ще блокират нормалния живот в България! Защото несправедливост много... натрупвана вече не 21, а 65 години! Виновни не са хората, а клоуните от опозиционните партии защото отказаха да носят отговорност и те наравно с доскоро управляващите и само нагнетяваха напрежението. Честита пирова победа на БСП и ДПС. Халал да им е! Ама скоро и те в миша дупка!

51

bred

преди 11 години

Тези хрантутници се включват само тогава, когато имат интерес. Къде бяхте 23 години, бе синдикати. Само знаете да лапате, толкова сте излишни.

fallback