Делян Добрев. Снимка: БТА
fallback

Фирмата на новоизбрания председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Юлиана Иванова ще бъде глобена заради извършваната незаконна онлайн търговия с цигари, която е забранена от средата на миналата година. 

Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев. Вече стана ясно, че новоизбраният председател на ДКЕВР Юлиана Иванова се е занимавала с незаконна търговия на цигари чрез интернет магазин.

Министърът каза, че негова проверка е установила, че действително е имало предлагане на тези стоки в интернет сайта, което след средата на миналата година е недопустимо по закон.

Oще по темата
Грешка е на юристите, които работят в компанията, но отговорност носи собственикът - изпълнителният директор на компанията, по закон има глоби и санкции и те трябва да бъдат наложени, допълни министърът.

Юлиана Иванова не е собственик на фирмата към момента на избирането й за член на ДКЕВР и по тази причина тя няма конфликт със заемането на тази длъжност, каза министърът. Иванова е излязла от фирмата още през миналата седмица и към момента на избирането й за председател на ДКЕВР тя не е управител на тази фирма, допълни министърът.

Попитан дали това освобождава Юлиана Иванова от отговорност, че е продавала незаконно цигари, министърът предположи, че глобата ще бъде наложена на фирмата - на юридическото лице заради това, че е допуснато такова нарушение в миналото, включително по времето, когато тя е била директор.

По-рано днес Юлиана Иванова призна грешката си, но заяви, че тя е била на юристите. Тя изрази готовност да понесе последствията за това нарушение, дори да подаде оставка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

137

Анонимен

преди 11 години

Точно такъв човек му трябва на ББ. Крадец, нарушител на законите, престъпник. Затова я е назначил. Нали са от една прислойка-на мародерите на народа.

136

Гювенди Ханъм

преди 11 години

Всички са затънали в корупция и престъпления! Как пък не се намери поне един да е читав в тази скапана държава! Хора, хващайте дървото, без бой няма да стане явно, или поне да се вдигнем ВСИЧКИ на протест срещу мафията!!!

135

Това е подигравка

преди 11 години

Но тази бабка е напълно некомпетентна, бе хора! Това назначение е подигравка с целия народ! Тя дори не може да говори и с нищо не е на ясно! Как тази неука амбулантка ще преустройва ДКЕВР по европейски модел? Невъзможно! Бойко се подиграва с нас чрез това неуко бабе извадено кой знае от къде.

fallback