fallback

Общ преглед

 

За реалити героите у нас казват, че звездата им грее три дни, а после вече никой не си спомня за тях. Това може и да е вярно по принцип, но за един от тях участието в такова реалити шоу беше само първата крачка към сбъдването на една мечта.

Андрей Едрев от „Острова на изкушенията” отдавна си е спечелил славата на плейбой, бохем, бунтар, който неведнъж се осмели да влезе в битка с институциите и дори заведе дела срещу някои от тях, за да защити екзотичния си бар в най-южната точка на нашето Черноморие - Резово. С невъздържания си изказ и поведение, мотивирано от максимата „правя каквото искам, пък да става каквото ще”, той си спечели много симпатии и още повече неприятели. Днес обаче това едва ли го вълнува, защото както сам казва: „Оставих всичко зад гърба си и най-после намерих своето място.”

Вече почти половин година Андрей живее далеч от границите на България. През септември 2012-та той стегна багажа и замина за екзотичния свят на Изтока. Оттогава бургазлията изживява мечтата си наяве. Първоначално ентусиастът отлетя за столицата на Бали - Денпасар. След това започна да обикаля из повечето от 17 500-те островчета в Индонезийския залив и да опознава тамошните обичаи и порядки.

За кратко време Андрей се сля с местните и днес е почти неузнаваем. С дълга брада, видимо отслабнал, много по-смирен, приел източната философия за простотата на живота – той никога не се е препокривал толкова много с определението „островитянин”.

 „Сега се чувствам на мястото си. Обиколих Тайланд, Камбоджа, Лаос, Виетнам, Сингапур, Бали. Засега съм тук, а после ще мина през Бирма, Тибет, Непал”, споделя реалити героят. И допълва: „Няма напрежение, няма стрес. Хората са усмихнати, макар че живеят по-бедно. Цените са по-ниски, бензинът е буквално стотинки, обърнато в български пари. Ядеш плодовете направо от дърветата.”

По всичко личи, че бургазлията не е бил никога толкова близко до природата. Самият той разказва, че се радва на животните, които не се страхуват от хората и сами ходят при тях. А миналата Коледа ще остане незабравима за Андрей, защото гмуркайки се във водите на океана, той се озовал очи в очи с китова акула. „Бях в най-южната точка на Индонезия, на самотен остров. Остров Ндана, който е национален парк. Гледах подводния свят и плувах с костенурките, когато пред мен се появи шестметрова китова акула бебе, която ме бутна. В първия момент малко се стреснах, но после поиграхме”, разказва „островитянинът” и гордо показва клипче на невероятната среща. 

Засега Андрей не мисли да се връща за постоянно в България. Той дори е планувал да построи къща на Бали. Естествено тя ще бъде на брега, заобиколена от палми. „Сега съм се включил в изграждането на къща за моя приятелка тук. След това, другата година, започвам да строя и своя”, разказа „островитянинът”.

Но дори и в сърцето на рая Едрев не се е отдал на пълно бездействие и релакс. Предприемчивостта му е будна и намира място на екзотична почва. Бургазлията вече крои бизнес планове, които да го превърнат от обикновен турист в жител, изкарващ прехраната си. Андрей е проучил пазара и се е захванал с нелеката задача да търгува домакинско олио от соя и палма, което ще внася от Сингапур и Китай за Европа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 50--теб какво те боли за чуждите пари не мога да разбера,гледай си твоята кесия нещастнико.................

43

Бар Куция Рапан

преди 11 години

Само не знам от къде си ги смучете тези информации?Има една приказка-по добре на хората в устата от колкото в краката.Евала му правя на момчето на маймуни ви направи,шапки долу.

42

Анонимен

преди 11 години

Напук на всички,не само дом си направи , но и едно кокетно хотелче :) .

fallback