Снимка: архив, Булфото
fallback

С 220 хиляди годишни винетки за леки автомобили ще бъде заредена дистрибуторската мрежа в понеделник. Поради голямото търсене на този вид винетни стикери и поради установената липса в много градове на страната ще бъдат отпечатани допълнителни количества, съобщиха от АПИ.

От тях 100 хиляди броя в понеделник рано сутринта ще бъдат разпределени между дистрибуторите, а останалите 120 хил. броя - следобед.

Днес дистрибуторската мрежа е заредена със 100 000 бр. годишни винетни стикери за леки автомобили.

„Наистина има бум в търсенето, което само може да ни радва, тъй като това са приходи за държавата, което значи, че хората са откликнали и наистина са предпочели да си купят годишен стикер, отколкото да не си купуват или да си купуват дневни винетки”, каза инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Той отбеляза, че годишните винетки са най-евтините за ползване на републиканската пътна мрежа и струват реално по 18 ст. на ден.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

az

преди 11 години

Нарочно задържат продажбата на годишни винетки,за да си пробутат по-скъпите.Защото ако на човек му трябва колата веднага,не може да чака и плаща за онази ,която е в наличност.Миналата година и аз им ядох попарата.Обиколих сумати места за продажба на винетки и се наложи да купувам месечна.Излезе ми в пъти по- скъпо.Рекетьори долни.

20

законна кражба

преди 11 години

Винетки = РЕКЕТ/ИЗНУДВАНЕ/ПЛАДНЕШКИ ОБИР ! Защо винетката е за отделен автомобил, а не за водач? Защо ако имаш 3 коли,но ги използваш за извънградско каране по различно време трябва да купуваш винетки и за трите? Защо дневна,седмична,месечна не са пропорционални на годишната, а са в пъти по-скъпи?

19

шофер

преди 11 години

Е добре де, ай ний с ме мърди и чакаме последния момент...както казват някои,а до сега къде са спали тези, които е трябвало да ги напечата тия стикери и ся...пак народа виновен...обаче познайте кой ще отнесе дървото пак....В тая *** и задръстена от корупция и бюрокрация държава, само народа е виновен и всяка власт назначава все повече хрантутници, които още повече спъват нещата .за да имат работа..Сега трябва да ги наритат тези които не са си свършили работата с баш шефката им-пухкавото Лили

fallback