Снимка: архив, Булфото
fallback

Отравяне с бяла мухоморка е причината за смъртта на 35-годишната Павлина Спасова, която почина в общинската болница в Дупница по време на дежурство на д-р Атанас Дамов през октомври миналата година.

Роднините на жената обвиниха дежурния лекар, че е бил пиян и предизвикаха проверка.  Тестът с дрегер, направен от полицията, отчете 2,47 промила. Дадената от д-р Дамов кръвна проба се оказа чиста, но подменена, защото е на жена.

Oще по темата
Според тройната съдебномедицинска експертиза, изготвена в Националния институт по криминалистика и криминология, причината за смъртта е отравяне с бяла мухоморка.

Според експертизата смъртта е била непредотвратима, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура-Кюстендил Марияна Сиракова.

Няма диагностични пропуски и липсват категорично данни за неоказана медицинска помощ, както и за липсата на реанимационни мероприятия. Направени са всички лечебни мероприятия и не може да се твърди, че са допуснати медицински или професионални правонарушения, пише още в нея.

Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

ZATVOR

преди 11 години

Zatvor za piqnicata.Daje smyrtna prisyda.stiga lagali naroda

37

Знайко

преди 11 години

Кръвта за алкохолна проба се взема в присъствието на полицай.След като се вземе и парафинира тя се изследва в лабораторията на РДВР.Това е регламентирано със закон.Описани са и местата където се изследва а и как точно.Много чудно как я е подменил.Все пак се казва Дамов,а не Астор!Здесь что то не так!Или за всеки случай е имало 2 обвинения,та ако едното пропадне,поне от другото нещо да излезе.Явно и 2-те са калпави!

36

Чичо Доктор

преди 11 години

Не само на Запад (великия, благословения, просветения), а и на Марс няма да те спасят, ако си ял бяла или зелена мухоморка. Ако светкавично се вземат мерки (промивки, абсорбенти, инфузии и др.), може да оцелееш, макар, че ще си със силно увредено здраве. Друго нещо е червената мухоморка - атропин, промивки и един шут по ***, да не е толкова лаком! И да си платиш лечението, за да помниш по-дълго!

fallback