Снимка: архив, Булфото
fallback

Родната чалга, която напоследък позалязва, се опитва да възроди имиджа си със свежи пари от Брюксел.

1 918 233 безвъзмездна финансова помощ ще получи “Пайнер Медиа“ ООД, става ясно от справка в сайта на Информационната система за управление и наблюдение на структурните инструменти на ЕС в България. Информацията беше подадена от читател на Dnes.bg в рубриката мРепортер.

Общата стойност на проекта е 3 197 324 лева, като 1 630 498 се отпускат по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика", 287 735 идват от национално финансиране, а останалите трябва да бъдат осигурени от компанията.

До момента “Пайнер Медиа“ ООД все още не е получила плащания по проекта, а датата му на приключване е 23.04.2013 г.

Благодарение на безвъзмездната финансова помощ музикалната компания цели “устойчив икономически растеж и запазване на лидерските си позиции в подготовката и реализирането на качествен медиен и музикален продукт не само на родния, но и на международните пазари, в които телевизия Планета се излъчва“.

Посочва се още, че изпълнението на проекта ще повиши качеството на продукта, ще привлече значителен брой нови зрители, ще вдигне рейтинга, а това ще доведе до увеличаване на приходите от реклама.

“Проектът ще доведе и до разкриването на нови работни места и ще допринесе за развиването на българската икономика“, се казва още в описанието.

“Пайнер Медиа“ ООД е собственик на три музикални канала, по които се излъчва поп-фолк и фолклор - Планета HD, Планета Фолк и ТВ Планета.

Управител на дружеството е Митко Трендафилов Димитров, а съдружници – пак Митко Димитров, Марийка Димитрова и Харалампи Янакиев.

По Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" средства са отпуснати и на големи продуцентски къщи, сред които “Dream team“ на Евтим Милошев, “Global films“ на Магърдич Халваджиян и “Междинна станция“ на Иван и Андрей.

“Dream team“ получават 461 084 лева за закупуване и внедряване на снимачна и монтажна техника.

Проектът на “Междинна станция“ също е за техническо обновяване и е на обща стойност 679 244 лева, като 475 471 лева от тях са безвъзмездна финансова помощ.

"Камера" ООД на Димитър Митовски, който продуцира "Стъклен дом" и "Под прикритие", спечели през 2011 г. проект на обща стойност близо 1,5 млн. лева, от които 1 млн. е безвъзмездна финансова помощ.

Информацията за финансирането на "Пайнер Медиа" по европрограми предизвика силна реакция в интернет. Част от потребителите на социалните мрежи не можеха да повярват, че чиновниците са одобрили проект на компанията, други открито нападаха идеята за проекта, а трети поглеждаха ситуацията с хумор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

227

Анонимен

преди 11 години

Да ни спонсорират и с по един диск за ъглошлайф,че да си изпилим предварително мозъчните гънки та да не ни пука,че слушаме музика с просташки текстове каквато е чалгата!Това е ЕВРОПРОСТОТИЯ!

226

Анонимен

преди 11 години

Браво на ПАЙНЪР!Произвежда свежа,харесвана и високотехнологична музика и шоупрограми.На такива фирми трябва да се помага от държавата и ЕС.Стига са харчени луди пари за губещи и безсмислени културни дейности.Пещерните културтрегери да се поизкъпят, обръснат и тогава да се показват .Ако трябва нещо да се преследва това е пошлия рап и пишман естрададжиите от татово време.

225

сиси

преди 11 години

наистина тази простотия ЧАЛГАТА разболява психически тези,които я слушат.срам за нацията.да я пусне из Европа тази долна твар и изпълнителките ще покажат долното и ниското ниво на народа ни/но не на всички/

fallback