Снимка: БТА

Всички допълнителни средства в бюджета за тази година, които са предвидени за образование, ще бъдат заделени за увеличаване на учителските заплати. Минималните стартови заплати за младши, старши учител, както и началната заплата за директор, се увеличават с около 12%.

Това заяви министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов пред Нова телевизия, като коментира трудовите възнаграждения на учителите, които работят в системата на държавните образователни институции.

„Разбрахме се, всяка стотинка, която е дадена за образование в новия бюджет, да отиде за увеличаване на заплатите”, категоричен бе образователният министър.

Припомняме, че вчера, по време на редовното си заседание правителството прие добавянето на още 20 млн. лв. по перо "Образование" към Бюджет 2013. Предвидено е с част от средствата да се осигури допълнително повишение на единните разходни стандарти средно с 1,5% над заложеното в разчетите такова от 5 на сто.

Игнатов добави, че все пак има има технологично време, за да бъдат разпределени дадените допълнителни пари за образование в Бюджет 2013. Той обеща на учителите, че по-високите възнаграждения ще им бъдат изплатени в обещаното време и никой няма да бъде ощетен.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase