Снимка: скрийншот Youtube
fallback

Само седмица преди гафа с новогодишната реч президентът Росен Плевнелиев имаше едни доста по-спорни политически действия, заяви журналистът и пиар експерт Найо Тицин пред bTV.

Част от словото на държавния глава, в която той говореше за красивата природа на България, беше илюстрирана със снимка на Скалистите планини в Колорадо, което предизвика широк медиен отзвук и реакция в социалните мрежи.

По думите на Тицин гафът със словото е предизвикал много силна обществена реакция за разлика от подписването на указа за назначаване на главен прокурор, например.

Oще по темата

Според журналиста много по-спорна постъпка е този указ да бъде подписан в последния час на последния работен ден на държавния глава за годината. По думите на Тицин много от т.нар. проправителствени медии са започнали да обсъждат темата със снимката на планините в Колорадо, защото това е тема, по която е безопасно да се критикува.

Подобна теза изрази и Иван Гарелов, който обясни, че гафът няма особено обществено значение и няма причина да е толкова обсъждан.

Не трябва да обръщаме толкова внимание на техническите гафове, колкото на съдържанието, обясни дългогодишният телевизионен журналист.

Той определи подхода на президента при произнасянето на речта като “чисто снобски“. Плевнелиев не произнесе словото си в президентството, както беше прието досега, а в библиотеката на СУ "Св. Климент Охридски".

Гарелов коментира и дали изобщо трябва да има президентска реч в 23.55 минути. Според него, ако политиците имат да кажат нещо важно, трябва да говорят в друг ден и час.

Оставете хората да се веселят, оставете хората де са отпуснат, допълни Гарелов. По думите му никой не слуша внимателно речта, а тя е просто фон на тържествата.

По думите на Арман Бабикян пък снимките, които са се показвали по време на речта, са били напълно излишни и са приличали на фирмена презентация или на журналистически обзор на годината.

Речта му беше достатъчно добра, за да изпрати послания. Тези кадри ми даваха усещане за журналист, който прави обзор, а Росен Плевнелиев не е това, допълни Бабикян. По негови думи онагледяването било “като за олигофрени“, а стремежът за различност е бил постигнат с обстановката.

Той допълни, че ако трябва да се търсят гафове, може да става думи и за факта, че по време на речта се вижда снимка на Нюйоркската стокова борса. В този момент Плевнелиев говори за световната финансова криза и доходите на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

271

Truth_Hurts

преди 11 години

"Не трябва да обръщаме толкова внимание на техническите гафове, колкото на съдържанието, обясни дългогодишният телевизионен журналист."'*** то пък едно съдържателно слово като прасна... Ум да ти зайде... Направи несполучлив обзор на събитията през годината - нещо, което можеше да чуем и в новинарската емисия на някоя кабеларка...

270

123

преди 11 години

До lyudmil stoyanovАди да изкараме логическата верига до края. ;)3. Колко от населението на Земята знаят български? /щото останалите няма как да се трогнат от обсъждания въпрос... кат помислиш логически ;) /До псевдо-123 - сега под номер 262: Е те това е `комунизъма` на `другарите` от БСП в действие - краде и не са оглежда - даже аномимни никове краде. :D Нали се сещаш, че ника мож да замине, а иронията ми си остава с мен. В полето, опс, нета, никове бол! ;) Ха наздраве!

269

Анонимен

преди 11 години

До еееееНа мен идеята за по-различно приветстване ми хареса.По-добре беше от вечните комунистически муцуни- сив фон със знамето и един изправен урунгел да ни обяснява колко сме добре с гръмки комунистически заучени фрази.

fallback