Протестиращи блокираха пътя за града в предишните дни. Снимка: БулФото
fallback

Над 6 000 души чакаха днес два часа на начална и междинна станция на лифта в Банско, съобщиха от Инициативния комитет за изграждане на втори кабинков лифт.

Вчера министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обеща, че въпросът с развитието на ски зоната в Банско ще се разгледа още в първите дни на новата година.

Oще по темата

Той се обърна с молба към инициативния комитет, организатор на протестите в Банско, да се прекратят действията, които затрудняват движението към курорта в дните на активния туристически сезон.

Така след тридневен протест жителите и гости на Банско решиха да прекратят блокадата по време на празничните дни и да продължат протестите с други средства.

Днес те отново настояха, че решаването на проблема с по-доброто обслужване на туристите и скиорите в ски зоната е неотложно.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов коментира днес, че имаме може би най-рестриктивния закон за горите в момента, който пречи на инвестиционните намерения и лишава от поминък определени територии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

162

Местен

преди 11 години

Вчера броих 60 до 65 скиори минават за минута на пистата под кабинковия лифт в Банско около 16:20 часа. Как ги качват нагоре ли? Има 15 микробуса "SnowBus" на които скиорите се качват с картите за лифта. Въпреки това лудницата е пълна. Чакащите наистина са хиляди! Ако питате хотелиерите "сезонът е слаб". Интересно е кои са протестиращите: служители и работници в една определена фирма и членове на семействата им доведени на пътя след проверка под строй като овце.

161

Анонимен

преди 11 години

Защо никой не ги показа тези 6 000 чакащи? Защо нито една медия не показа броя протестиращи? Защо нямаше протестиращи туристи?Ако в основата на планината построят милионен град, и 20 лифта няма да стигат. Нека обръснат планината и ще пият вода от.../цензурирано/. Поредния изблик на алчност на монополистите! И накрая още един въпрос към продажните журналисти: Защо не направите анкета какви са цените на курорта и какъв процент българи могат да си позволят почивка на Банско?

160

Александър

преди 11 години

Аз съм запален скиор, но на Банско определено е много скъпо за мен и затова не посещавам този курорт. Защо обаче не оставите хората на мира и щом имат пари, спазват закона, да подобрят условията в курорта и да построят още един лифт. Щом на нас не ни харесва, това не означава, че на всички не им харесва. През почивните дни там е имало рекорден брой хора, и това е добре за и без това скапаната ни икономика.

fallback