Протестиращи блокираха пътя за града в предишните дни. Снимка: БулФото

Над 6 000 души чакаха днес два часа на начална и междинна станция на лифта в Банско, съобщиха от Инициативния комитет за изграждане на втори кабинков лифт.

Вчера министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обеща, че въпросът с развитието на ски зоната в Банско ще се разгледа още в първите дни на новата година.

Още по темата

Той се обърна с молба към инициативния комитет, организатор на протестите в Банско, да се прекратят действията, които затрудняват движението към курорта в дните на активния туристически сезон.

Така след тридневен протест жителите и гости на Банско решиха да прекратят блокадата по време на празничните дни и да продължат протестите с други средства.

Днес те отново настояха, че решаването на проблема с по-доброто обслужване на туристите и скиорите в ски зоната е неотложно.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов коментира днес, че имаме може би най-рестриктивния закон за горите в момента, който пречи на инвестиционните намерения и лишава от поминък определени територии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase