fallback

Четирима са загинали и 18 са ранени в 19 тежки пътно-транспортни произшествия през изминалото денонощие. Това съобщиха от Съюза на българските автомобилисти, позовавайки се на информация от Агенцията за пътна инфраструктура.

Има опасност за живота на двама от ранените.

В района на София са били регистрирани 150 леки и 5 тежки пътно-транспортни произшествия с петима ранени.

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, посочват от СБА. Пътните настилки в по-голямата част от страната са мокри, на места заснежени и частично заледени, почистени и обработени.

По пътищата в област Велико Търново има заледени участъци и водачите трябва да бъдат изключително внимателни, информираха от Областно пътно управление. Валежите и ниските температури от -6 до -1 градуса обледяват настилките и машините не успяват да почистят. Закъсали автомобили има на много места, включително и на главен път София-Варна в района над Стражица.

Най-тежко е положението по второстепенните и третостепенните пътища. В Прохода на Републиката е съсредоточена много техника и засега няма задръствания.

Забранено е преминаването на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през прохода Превала и Печинско и по пътя Батак - Доспат, Гоце Делчев - Доспат и Сърница - Доспат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Kademova

преди 11 години

rabota na bg maje ?

40

Анонимен

преди 11 години

До знаещ Така е! Бай *** все е прави на много умен и накрая все е набутан - ходи да си купува гуми 32 ра употреба или китайски *** и после "Ми то файда от зимните няма" - ми как да има като само си мислиш че си купил зимна гума... А дето разправят за каране с летни гуми, ама да ги изпускаме - остави, такива трябва да се трепят че да не се мъчат, ама закона не позволява....

39

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен 20 Шофьор съм от 23 години, освен това съм и инженер - ДВГ, сменил съм 7 коли - не съм забелязал която и да е от тях да харчи повече като я карам на фарове. Сегашната ми кола има борд комп които показва консумацията - с фарове без фарове все е толкова. Дето се вика - лятно време като караш на свален джам през деня те набутва с повече гориво поради влошената аеродинамика от колкото светнатите фарове Единственото с което се набутваш са крушки за фарове защото живота им е около 1000 ч

fallback