Снимка: Dnes.bg
fallback

Оръжейниците от ВМЗ-Сопот блокираха за час подбалканския път от София за Бургас край Карлово. 2500 работници излязоха на шосето със своите деца. Хората от Вазовските машиностроителни заводи настояват да им бъдат изплатени дължимите две заплати и три аванса.

„От есента насам всеки работник във ВМЗ-Сопот получава по 60 лева на месец, как да издържаме семействата си с тези пари”, попита една от протестиращите.

На 100 работници днес бяха раздадени хранителни помощи от БЧК. Кметът на Сопот е изпратил писма до EVN и ВиК с молба токът и водата на оръжейниците да не бъдат спирани до края на декември, защото нямат възможност да си платят сметките.

„Ако бъдат променени социалните условия, залегнали в стратегията за приватизация, синдикатите ще атакуваме решенията в съда”, заявиха от КТ „Подкрепа”.

Хората готвят протест в понеделник пред икономическото министерство.

В същото време единственият кандидат да купи предприятието е софийската фирма ЕМКО. Тя има време до 4 януари да направи оглед на активите на дружеството, да се срещне с ръководството му и с представителите на приватизационното ведомство.

Предложението си за закупуване на целия капитал на ВМЗ-Сопот, потенциалният нов собственик трябва да внесе до 15 часа на 11 януари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

Работник вмз

преди 11 години

Борисов като се бие в гърдите с софиското мето да не забравя че вмз е спонсор на същото. А директорчето "Соенчев" да каже от къде му е колата кои му я подари??????????

87

Анонимен

преди 11 години

Заглавието е сгрешено! Какви оръжейници след като си викат мирно и тихо. Измитане на шефовете и обръщане на погледите на изток. Като бяхме във Вършавския работа и пари колкото искаш. Това е НАТО, и Паси е виновен. Малко му е да го набият на кол, но къде да го намериш като живее в САЩ и си яде от дивидентите дето му ги дадоха за разбиването на военно промишления комплекс...

86

Бориславова

преди 11 години

Касиерка обрала 100000лв.Държавата обрала работниците от БМЗ Сопот.Държавата упражнява сила и арестува касиерката.Работниците от БМЗ Сопот взимат подръчни материали от произведената от тях продукция и арестуват държавата.Предполагам че всеки един от тях си е зглобил поне по един самовар по почина на тотя Дуся.

fallback