Снимка: Булфото
fallback

Хотелиери и ресторантьори се срещнаха с Делян Добрев да обсъдят има ли възможност да се отмени задължителната забрана за тютюнопушене в заведенията, съобщи БНТ.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма обеща да срещне заинтересованите с Парламентарната група на ГЕРБ, които да се опитат да облекчат режима на пушене на закрито.

Настояванията в бранша са се разединили в две групи. Едните са били съгласни с вариант, в който в заведенията ще се разреши тютюнопушенето след 22.00 часа. Според други, обаче подобно решение облекчава проблемите единствено на големите заведения, а малкият бизнес отново остава застрашен. Тази група иска равни права на пушачи и непушачи, за които да има отделни зали.  Ресторантьорите обясниха, че не искат връщане на стария режим, а по-голяма гъвкавост на настоящия.

Oще по темата

Малко по-рано на 10 декември, здравният министър Десислава Атанасова каза, че е твърдо против отмяната на настоящия режим. Според нея не може да се противопоставя бизнесът на здравето и да се коментират загубите на заведенията вследствие на забраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

182

Мариян

преди 11 години

Ами като не дават дА се пуши по заведенията то те пушачите ще си пушат в къщи при децата.А доколкото зная то децата по заведенията нямат работа освен сладкарниците и заведенията винаги са били места за пороци а не библиотеки.Маскари!

181

Анонимен

преди 11 години

СУПЕР! Щом ще се пуши в заведенията, аз отивам там да ***.Вярно, няма да смърди колкото от цигарите, ама и аз да си направя кефа де.

180

А ЛИНЧ ЗА ПУШАЧИ..?!

преди 11 години

ДНЕС ПУШАЧЪТ Е ПО-ЗЛЕ ОТ КОЛКОТО *** ПРЕДИ ГРАЖДАНСКАТА В РОБОВЛАДЕЛСКИТЕ ЩАТИ И КАТО *** В ЮАР, ТОВА Е АПАРТЕЙД И СЕГРЕГАЦИЯ КЪМ АДНИ ХОРА НАЛОЖЕНИ ОТ ДРУГИНАВРЕМЕТО ЧЕТОХМЕ ЧИЧО-ТОМОВАТА КОЛИБА И СИ МИСЛЕХМЕ ЧЕ ТЕЗИ ВРЕМЕНА СА В ИСТОРИЯТА - УВИ НЕ. НЯМА ДА СЕ ОЧУДЯ АКО УТРЕ НЯКОЙ ПУШАШ БЪДЕ ОБЛЯН С КАТРАН, ПОРЪСЕН С ПЕРА И ЗАПАЛЕН ОТ КУКЛУСКЛАНОВЦИ. ДО ТАМ ЛИ СТИГНАХМЕ. ТОВА ЛИ Е СВОБОДАТА И ДЕМОКРАЦИЯТА. В ИМЕТО НА КАКВО Е ВСИЧКО ТОВА. СРАМНО Е! ПЪТЯ КЪМ АДА Е ПОСТЛАН С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ

fallback