Снимка: архив Булфото
fallback

Номинираната за конституционен съдия от квотата на Народното събрание Галя Гугушева отрече тя или съпругът й да имат интереси в бизнеса с недвижими имоти.

Двамата притежавали два апартамента в София и два в Казанлък. В единия от тях в столицата живеел по-малкият й син.

Въпросът за имотното състояние на заместник-ръководителя на Специализираната апелативна прокуратура излезе на дневен ред още при представянето на кандидатурата й, която беше депозирана в Народното събрание от тримата независими депутати Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Валентин Николов, след като сините народни представители отказаха да внесат номинация на ръководството на СДС с аргумента, че то е под диктовката на ГЕРБ.

Във финансово отношение, Гугушева определи себе си като успял човек.

„Градила съм кариера през последните години и смятам, че заплатата, която получавам като прокурор, е абсолютно достойна за естеството на работата ми. Съпругът ми, който е електроинженер – научен сътрудник първа степен, с над 30 години професионален стаж, също е градил достойно кариерата си в инженерните области, като винаги е бил с прилични доходи“, заяви тя пред „Фокус“.

Гугушева каза още, че тя и съпругът й нямат задължения към данъчните власти, към банки, физически или юридически лица. Към днешна дата е погасила всички свои заеми, като сумата им е била 133 000 евро за шест години.

Според Гугушева внасянето на номинацията й от независими депутати още веднъж гарантира политическата независимост на кандидатурата й.

„Ще положа всички усилия да убедя народните представители в моите качества по време на изслушването“, каза тя.

Гугушева заяви, че никога не се е срещала с премиера Бойко Борисов или с депутатите от парламентарната група. Тя не познавала и лидера на СДС Емил Кабаиванов до поканата за член на Конституционния съд.

„Не се познавах с г-н Кабаиванов до момента, когато получих поканата за тази номинация. Той е търсил професионална кандидатура на експерт с висок морал и спазване на етичните норми, доказал се в професионален план и така е стигнал до мен”, обясни тя.

Гугушева е работила последователно в Районната прокуратура в Казанлък като прокурор и  заместник-районен прокурор. Продължава кариерата си в Окръжна прокуратура-София, а след конкурс започва работа в Специализираната апелативната прокуратура, където впоследствие е повишена в заместник- административен ръководител. Има общо 23 години опит като прокурор.

По-големият й син е адвокат „със солидна практика в областта на търговското право“. По-малкият още е студент и помага на брат си като стажант.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

въпросителна

преди 11 години

И как с държавна заплата е плащала по 3700 лв за заемите си в продължение на 6 години?!!!

10

Анонимен

преди 11 години

ДО 8 сигурно си прав , ама аз толкова не бях 4ел за кандидат студенските !

9

Питанка

преди 11 години

Тази кой я еб-?Премиера?Президента?Или сега пуска на всеки, белким лапне кокала.

fallback