Въпреки неравностите по "Тракия" шофьорка е развила скорост от 247 км/ч. Снимка: архив, Булфото
fallback

Лек автомобил с марка БМВ е засечен да се движи с 247 километра в час на автомагистрала „Тракия” в района на Пазарджик. Това съобщи за Dnes.bg началникът на КАТ в града главен инспектор Тодор Тодоров.

Установено било, че шофьорът на лъскавата кола е жена. В 13,40 часа в събота тя профучала покрай стационарна камера, разположена до бензиностанция на аутобана. Въпреки неравностите по магистралата в този участък шофьорката е развила скорост от 247 км/ч.

Едва 30 минути по-рано същата камера е засякла друга кола да се движи с 237 километра в час. Двамата „състезатели” ги очаква електронен фиш от 800 лева.

"Полагаме огромни усилия да ограничим нарушенията на пътя, но въпреки всичко регистрираме подобни рекорди”, коментира още шефът на КАТ в Пазарджик.

Истинският български рекорд обаче държи автомобил, който миналата година е преминал покрай Пловдив със скорост от 251 км/ч.

„Шофирането с превишена скорост създава сериозни рискове от пътни инциденти с фатален край”, предупреждават от „Пътна полиция”.

ОТ МВР съобщиха, че до края на следващата година ще монтират по родните пътища още 173 стационарни камери, които ще следят за превишена скорост и по този начин техният брой ще се увеличи с 8 пъти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

174

Една майка

преди 11 години

До алчни ко**лета:нека, нека и на всеки сантиметър да сложат камери! и на такива като теб, не само актове за 800 лв да им пишат, ами за 80 000. и колата да им вземат, и книжката и в затвора да ги вкарат! това е ! докато хората не се научат да спазват закона, ще си плащат!!! и да си плащат повече, че да се научат!!!

173

Една майка

преди 11 години

До завист-голяма:Къде си бе звезда... По-голяма глупост не бях чела скоро... В БГ няма магистрала, която да е безопасна и да караш с над 160 км в час!!! Разбери, че дори магистралата не е писта!!! да не говорим за кварталните улици!!! и ако искаш да знаеш - и в Германия има ограничения на скоростта на магистралите - малко са участъщите, които нямат такива! А що се отнася за завистта - е повярвай ми, че не завиждам на тези, които карат такива коли!!! В 90 % от случаите са Ла-на също като теб!!!

172

Една майка

преди 11 години

До до 159:все ми е тая каква кола караш и къде я караш! на мен зора ми е да не застрашаваш нито моя живот, нито вивота на детето ми. Калояново може да не е супер, ама е място където такива като теб да си играят на колички!!! като не ти харесва - писти по света бол. Ама спрете да се правите на много големи, защото пред смъртта всички са равни! това не е ИГРА - това е реалност... не си играйте на чужд гръб!!!

fallback