Снимка: БТА

Правителството полага усилия, за да бъде решен проблемът с водната криза на територията на община Севлиево. Това зайви премиерът Бойко Борисов, след като посети село Ловнидол. Борисов изтъкна, че до това положение се е стигнало, след като повече от 20 години водопреносната система не е била модернизирана и е имало огромни пропуски в управлението на града.

"Теренът е тежък, затова търсим законов и бърз начин, за да съдействаме на хората. За смяна на водопреносната система и изграждането на язовир по предварителни разчети ще са необходими около 70-80 млн. лв.”, категоричен е премиерът.

Той подчерта, че е възложил ресорните министерства да проведат съвещания и разговори с кмета на гр. Севлиево, за да се намери ефективен начин и за финансирането на проекта.

По време на посещението си в селото Борисов и придружаващите министри се запознаха с проекта за възстановяване на църквата "Св. Равноапостоли Константин и Елена”. "Винаги сме подпомагали християнските български храмове. Можете да разчитате на нашата подкрепа, за да бъде завършен ремонтът на църквата.”, каза министър-председателят.

Мминистърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова съобщи, че има подготвен проект за изграждане на обхода на Габрово като първа фаза на бъдещия проект за изграждането на тунела под връх Шипка. "135 млн. лв.е неговата индикативна стойност.”, посочии тя. При успешна тръжна процедура строителството е планирано да започне през пролетта на 2013 г.

Павлова допълни, че през новия програмен период средствата за изграждане на големи републикански пътища ще бъдат ограничени, но трите приоритета на правителството ще бъдат да се довърши магистрала "Струма" в Кресненското дефиле, да се построи магистрала "Хемус" в Северна България и да се изгради тунелът под връх Шипка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase