Снимка: Dnes.bg
fallback

Президентът Росен Плевнелиев се обяви в подкрепа на кабинета да увеличи заплатите.
„Приветствам стартиралия дебат за повишение на доходите и пенсиите. Смятам, че на експертно ниво могат да се посочат ясните приоритети и техните източници на финансиране.”, посочи държавният глава.

Според него от първи януари 2013 година има реална възможност да се увеличат възнагражденията на учителите и пенсиите на пенсионерите. После трябва да се повишат заплатите в силовите ведомства и останалите сфери.

„Много достойна е позицията да се започне от учителите и пенсонерите, защото ако една държава иска да изкове своето бъдеще, учителите са много важен фактор.”, коментира президентът. По думите му преподавателите трябва да са мотивирани и компетентни, за да подготвим едно силно поколение.

В Пловдив с тържествена заря-проверка завършиха честванията на 127-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Кулминацията на празника бяха пред паметника на Съединението.

Президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министри и депутати уважиха тържествата. На място присъстваха повече от 10 хиляди граждани.

В речта си държавният глава посочи, че чрез Съединението българинът доказа, че когато има кауза, е способен да се обедини около нея. Паметта на загиналите за Съединението беше почетена с минута мълчание, а пред паметника бяха поднесени венци и цветя.

Край на тържествата сложи 5-минутна пищна заря, която се виждаше на 30 километра от Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

138

Анонимен

преди 11 години

и как ще стане този фокус?ще печата пари ли ?

137

Анонимен

преди 11 години

нали така са му наредили началниците

136

АНОНИМЕН

преди 11 години

Президентчето ни много започва да заприличва на министъра на земеделието ,обещава ,съгласява и накрая обратно става.

fallback