Игнатов е против чалта тетрадките в клас. Снимка: Impact Press Group
fallback

Министерството на образованието е изпратило писмо до директорите на училищата, в което се изказва препоръка на родителските срещи да се обясни на родителите, че широкоразпространените тетрадка с фолк певици, част от които се продават и с музикални дискове, не са препоръчителни в клас.

По думите на образователния министър Сергей Игнатов "училището е сериозна институция и тези певци, певици и текстове, са място за развлечение на друго място".

"Заради стабилността на институцията смятаме, че тези тетрадки не са добре приети в клас", допълни Игнатов, но все пак уточни, че министерството няма как да следи печата на тетрадки и да ги одобрява, защото това не са учебници.

От 1 януари 2013 г. ще има увеличение на стандарта за издръжка на учениците, а това ще доведе до увеличаване на заплатите на учителите, защото те се формират от делегираните бюджети на училищата, обяви още министър Игнатов.

Той припомни, че от 2008 г. след голямата учителска стачка училищата разполагат с делегирани бюджети, които се формират от средствата за стандарта за издръжка на учениците. Сега средният стандарт за издръжка на ученик в страната е около 1300 лева.

"За 2013 г., в рамките на тази финансова криза, ще имаме едно доста добро увеличение на стандарта на учениците в училище и това е една добра новина", коментира още образователният министър.

Той припомни, че за 2012 г. увеличението на бюджета за образование е било близо с 50 милиона лева, а сега ще бъде с много повече.

По думите на Игнатов "така за 2013 г. общо средствата от бюджета и европейските пари за образованието ще бъдат над 3 милиарда лева".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

168

Детска Цензура

преди 11 години

Игнатов, просто забранете със заповед употребата и разпространението на подобни ученически помагала на територията на държавата.И попитайте "сътворителите" на тези тетрадки,дали са си платили авторските права на тези фолк-певци при тези условия.Можете да ги попитате с чие разрешение са издадени подобни ученически пособия.Доколкото знам би трябвало всяко ученическо пособие и картинният материал /фотос/ към него да се одобрява от Министерството.

167

valya.doncheva.5

преди 11 години

До ХИ да подвържете най-прилежно една тетрадка, ако на корицата й се цицори някоя гърдеста певица, едва ли ще успеете да скриете това от учениците. Азис е пуснал и раници - хубави ранички в свеж син цвят и снимка на неповторимия чисто гол *** *** на този порнограф, а раниците не подлежат на подвързване. Продават се в комплекти с дискове с най-долна чалга, които децата да си слушат вкъщи без учителя. Аз това няма да го допусна, макар и да съм НЕЩО като педагог с май незаслужена заплата.

166

Дима

преди 11 години

Одобрявам..... даже бих подкрепила и по-крайни мерки..... като не им стига ума на родителите .... и хич не ща да слушам за свободния пазар , избор и т.н. Има ценности, които трябва да се формират и отстояват в семейството..... след като не става така...... училището ще ги формира и наложи ...

fallback