Движението по граничните пунктове е натоварено. Снимка: Булфото

Сериозен трафик по българската граница има в последните дни, акцентира "Стандарт".

Хиляди българи задръстиха входовете на страната. Те масово се връщат от почивки в чужбина и граничните служители едва смогват да обработят документите им, разказаха служители на контролно-пропускателните пунктове.

Дълги опашки се извиха пред гишетата на митниците до Гърция, Турция и Румъния.

Досущ като в Европа тази година и наши фирми разпуснаха служителите за целия август. В понеделник обаче всички са на работа и бързат да се приберат. Усилен трафик отбелязаха и на пунктовете между България и Турция.

Истинско стълпотворение обаче е на входа за Сърбия. Там се струпват турските гурбетчии, които пътуват за Германия, Италия и Австрия.

"Пенсията не е мотив да си четиризвезден генерал", коментира "Труд". Повод е постановление на МС, според което след напускане на системата на МВР главният секретар ще бъде приравнен в резерва на армията към най-високото военно звание - четиризвезден генерал.

МВР от години е девоенизирано. Мнозина, които са чакали да стават полковници, генерали, изведнъж се превърнаха в комисари, инспектори и полицаи. За да прецакат политиците, които им отнеха пагоните, от МВР измислиха парадните си униформи, на които имат право да слагат пагони.

И понеже са наистина парадни, сиреч театрални, можеш да си слагаш колкото си искаш звезди, уточнява изданието.

"Кривото огледало на парламента", коментира "Преса". Във вторник депутатите ще се върнат на работа. Ще ги очаква обновена сграда. Ще влязат ли обаче наистина на чисто, или ще се върнат пак със старите кавги, политическа злоба и лобистки нюх?

Дали ще си дадат сметка, че от 1 септември започва да тече последната политическа година на този мандат и е редно да се замислят не как са влезли, а как ще излязат от сградата на жълтите павета, пита в свой материал изданието.

"Готвим вдигане на доходите", отбелязва "Телеграф", като цитира вицепремиерът Цветан Цветанов.
Той обясни, че през последните два месеца финансовото министерство е отчело нарастване на потреблението, което означава по-големи приходи за бизнеса, а  оттам и за хазната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase