Горивата продължават да поскъпват. Снимка: Reuters
fallback

Най-евтиното гориво за леки коли - газът пропан-бутан, ще поскъпне с 5-6 стотинки от понеделник. По този начин цената за литър по бензиностанциите ще стигне 1,36 лв, прогнозира търговският директор на "Петрол" Иван Костадинов пред вестник “Труд”.

Причината е, че в събота цените на едро са се повишили с около 4%. В момента шофьорите зареждат газ средно за 1,30 лв. за литър. В началото на годината обаче цената беше около 1,10 лв.

Същевременно прогнозите за нов скок на горивата още повече втвърди намеренията на таксиметровите компании за увеличение на цените, тъй като заедно с метана пропан-бутанът е основното гориво, което те ползват.

“Световната тенденция е газът да стигне 1,50 лв. до края на годината. Неизбежно е да няма ръст на цените на такситата с поне 20 ст.”, коментира Кирил Ризов, шеф на “Съюз Такси”.

За съжаление скок се очаква и при дизела и бензина. Очакванията на търговците на горива са увеличението там да стане факт до края на следващата седмица заради скока на световната цена на петрола с 10% в последния ден на август. От вчера и Русия повиши експортното мито за петрол.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

533

митничар нападжия

преди 11 години

До Анонимен 619Доста добре си запознат с техническата част.Да ти кажа от името на митниците и НАП - не се справят никак. Лъже ги всеки, кой откъде ги хване.

532

ббб

преди 11 години

вдигат цените целенасочено, за да подтикнат гражданите да се съгласят да дойдат американците да дупчат земята ни и да ни продават на същите цени петрол и газ. Като обещаха, че ако не се строи АЕЦ Белене няма да се вдига тока, изпълниха ли го ?

531

до 613

преди 11 години

Лява партия, ама нали се сещаш имаше тройна коалиция? Не искам да защитавам БСП, ама от такива десни партии като НДСВ, ГЕРБ, СДС/ОДС видяхме какво стана. Раздай, продай, раздай продай. То и при Жан Виденов можеше да се избегне така колапса, ама поне към онази дата в активите на държавата имаше 100-ци да не кажа хиляди милиарди в имуществена собственост. Избирайте си царчета, мутри, *** и после се чудете що сме така.

fallback