Салонът за пушачи. Снимка: летище "София"
fallback

Пушенето на летище "София" вече не е напълно забранено. На новия Терминал 2 вече има салон за пушачи, съобщиха от пресслужбата на летището.

Той е част от салона за гости "Преслав", но ще се ползва срещу 28,16 лв./14.40 еuro – толкова е единичната цена за престой до 3 часа.

Тя включва всички услуги, предлагани в салона: бизнес център с факс, принтер, ксерокс, интернет, телевизия, българска и чуждестранна преса; алкохолни и безалкохолни напитки,закуски, чай, кафе, дегустация на избрани български вина.

Новата зала е достъпна и безплатна за пътници с билети за бизнес класа. Останалите могат да я използват, ако платят цената от  14 евро. 

Може да се използва и от пътници с намалена подвижност, тъй като предлага самостоятелен санитарен възел и е в близост до ескалатор и асансьор.

Вентилационната система е с капацитет за обслужване на 52 души.

Така пушачите, които не искат да се лишат от удоволствието да изпушат цигара преди полет, вече могат да направят това в  спокойна и комфортна обстановка, коментират от летище "София".

Досега на летището имаше салон за пушачи само на Терминал 1 след гранична проверка, а на Терминал 2, където е основният пътникопоток, нямаше обособено помещение.

Работното време на салон за гости "Преслав" е съобразено с разписанието на полетите на летище "София" - всеки ден, от първи до последен полет на Терминал 2.

До няколко месеца от летището планират да изградят и кабинки за пушене, които ще са на разположение на абсолютно всички пътници, съобщи БНТ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Кълбящ се

преди 11 години

Тутуна е вреден за дропчетата

51

Анонимен

преди 11 години

То стана като в средновековието..... За богатоте може а бедните да си платят 28 лв. ;-)))Всичко е парлама,дреме им на тях за здравето на хората щом си плащаш пушенето е безвредно

50

pipi

преди 11 години

а такса дишане няма ли да измислите *** скапани...*** народ

fallback