Не се съмняваме в обективността на испанската съдебна система, каза Борисов. Снимка: БТА

В кораб, в който се вози само 3 тона кокаин и никакви други товари е много трудно да обясняваме кои са виновни и кои не са виновни, а и това не е наша работа. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод задържаните в Испания български моряци, помолен да коментира факта, че не е била протестирана мярката им за неотклонение и опасението, че може три месеца техните роднини да не ги видят.

Борисов беше категоричен, че България няма да се меси в работата на испанското правосъдие.

“Испания е държава в Европейския съюз много преди нас и нямаме никакво съмнение в обективността на съдебната система на Испания, за да се намесваме по какъвто и да било начин”, подчерта Борисов.

Той отново посочи, че посолството ни в Испания е изцяло на разположение на близките на задържаните. Призовахме всички задържани да съдействат за съдебния процес, припомни той.

Още по темата
Всеки, който е бил на борда, трябва да отговори пред испанските съдии в случая каква му е ролята, какво е знаел, какво не е знаел и съответно пък какво е видял и не е видял", отбеляза Борисов. 

Вчера близките на арестуваните наши моряци изразиха недоволството си, че Бойко Борисов ги е обявил за виновни, без да изчака приключването на процеса в Испания.

Вътрешният министър Цветан Цветанов пък обяви, че българските власти имат доказателства,  че част от екипажа на кораба "Свети Николай" е бил замесен в трафика на кокаин. Според него собственикът на кораба Дойчин Дойчев и обвиненият в трафик на тонове кокаин в Италия Евелин Банев – Брендо са се познавали отдавна.

Цветанов, който е на посещение в Мадрид, увери, че българската страна полага усилия задържаните за наркотрафик в Испания български моряци колкото се може по-скоро да се видят със свои роднини.

Премиерът Бойко Борисов инспектира днес новооткрития 17-километров участък от магистрала „Тракия" от пътния възел "Ямбол" до пътния възел край с. Зимница.

Никога у нас за толкова кратко време не са изграждани такива мащабни пътни съоръжения, каквито бяха  построени по новите участъци на автомагистрала "Тракия", коментира Борисов пред журналисти.

Той даде много висока оценка на построеното  през последните два месеца и добави, че сега от София до пътния  възел "Петолъчката" се пътува много по-бързо, по-безопасно и  по-лесно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase