Така изглежда атентаторът от летище Бургас. Снимка: МВР

На този етап най-важното е да се уточни истинската самоличност на атентатора от Бургас, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов. По думите му публикуваните по-рано през деня изображения на лицето на камикадзето са достоверни на 95-100%, като при тях е използвана най-модерна техника.

Цветанов обяви, че снимката е изпратена вчера към партньорските служби, а едва днес е пусната в общественото пространство, за да не се създава страх у хората, тъй като лицето на атентатора било силно обезобразено.

"Образът на терориста е постигнат с нови технологии със съдействието на българските и партньорските служби, аутопсията на главата и показания на очевидци“, каза още той и допълни, че има съмнения, че терористът камикадзе е пребивавал в България около 20 дни.

Вътрешният министър обяви също, че взривът е бил само един, като е използван около 3 килограма тротил.

Той е произведен между два автобуса от общо 60 паркирани в района на летището. "Бил е прикачен на гърба на терориста, а не вътре в превозното средство", каза Цветанов.

Още по темата

Той подчерта, че страната ни се нуждае от анализ, който да даде възможност да бъдат взети допълнителни мерки за сигурността.

"Няма държава по света, която да бъде застрахована или да каже, че всъщност никога на нейната територия не би могъл да бъде проведен терористичен акт", подчерта вътрешният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase