Снимка: Impact Press Group
fallback

До средата на август ще бъде пусната отсечката на магистрала "Тракия" от Ямбол до Петолъчката, обяви в Първомай строителният министър Лиляна Павлова.

През юли бяха пуснати две нови отсечки по "Тракия", които са дълги общо 70 километра и свързват Стара Загора с Ямбол. Сега предстои по-рано от предвиденото да пътуваме и до Петолъчката.

"Все още нямам конкретен срок, това е добра воля на изпълнителя, за да пуснем оставащите между 15 и 17 километра, с което за това лято да облекчим движението" , коментира пред журналисти министър Павлова.

Тя обяви, че правителството отпуска допълнително средства за разкопки по магистрала „Марица”, защото са разкрити още археологически находки.

Oще по темата

"В единия лот се оказа, че има много повече находки, затова предоставихме още 700 хиляди лева, защото предстои да бъде направена много работа", заяви министърът.

От строителното министерство предупреждават да внимаваме по пътя за морето на пътя между Ямбол и Карнобат, където все още магистралата не е изградена и трафика се осъществява по стария път.

Лиляна Павлова обеща магистрала „Тракия” да бъде готова до февруари 2013 година. Очакванията са догодина да бъде пуснато и движението по магистрала „Марица”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

161

аса

преди 11 години

До ОТВЪН:Ние богатите трябва да се крепим. Аз купих и дадох под наем на Нейно величество Бъкингамския дворец. От Нова година мисля да и вдигна наема двийно. Ако нещо се опъва, ще те викам на помощ.

160

ттт

преди 11 години

Докато не направите обходен път на Лозенец и Венец, няма да облекчите движението.

159

до 191

преди 11 години

Хич не е по лесна работа и изработката на идейните проекти (вариантите от къде да се минава) и избора на варианта по които да се работи. Вярно че като видима работа най-голям обем се пада на изработката на земното легло и съоръженията - мостове, тунели,естакади, детелини, но докато се стигне до там работата също не е малко. Бюрокацията също. Истината е че Борисов завари Тракия и Марица с готови проекти, отчуждени земи и набити колчета за трасе.

fallback