Снимка: БТА
fallback

Софийската адвокатска колегия (САК) написа декларация по повод уволнението на съдия Мирослава Тодорова от ВСС.

В нея се пише, че колегията винаги е подкрепяла законността и справедливостта, независимостта на колегите съдии, и се противопоставя на безпринципността и административното вмешателство в тяхната работа.

Oще по темата
7 яну 2009 16:23
12

САК е на мнение, че формализмът на ВСС в този конкретен случай не помага на съдебната система и организацията на работата на българския съдия.

"САК апелира за създаване на условия за спокойна от административно вмешателство и битови неудобства дейност по правораздаване, чиято единствена задача да бъде обективност, независимост и професионализъм", пише в декларацията от името напредседателя на САК адвокат Петър Китанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

117

ПОТЕН КОН

преди 11 години

ТАЯ НА СНИМКАТА КАК СИ Е НАПРАВИЛА КЛЮНА КАТ ПИНГВИН,БАСИ ЛОПАТАРА

116

Ebasi boklucite

преди 11 години

Това, че тази тодорова не е единствената *** в системата не означава, че трябва да я държим и да и даваме бонуси!!!. На теб известно ли ти е, че едното от забавените дела е за грабеж и групово педофилско изнасилване??? По това дело следствието е водено некадърно и е продължило 11 г., но и тази *** го е мотала на бюрото си с *** оправдания цели 5 г.!!!! "Тодорова обвини Висшия съдебен съвет, че действа като прокурор и екзекутор"А КАК ДЕЙСТВАШЕ ТИ ГОСПОЖО, КОГАТА ТРЯБВАШЕ ДА ПРОИЗНЕСЕШ ПРИСЪДИТЕ НА ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ИЗНАСИЛВАЧИ ??!! Tака че аз предпочитам да гледам позитивно на нещата - една *** по-малко в системата, което е малко по-добре от една *** в повече. Иначе на всеки нормален в тая държава му е ясно за какво иде реч - просто едни корумпирани ***.В резултат на твоята хуманност долна твар Тодорова , 7 *** които в други държави щяха да бъдат разстреляни се РАЗХОЖДАТ НА СВОБОДА, а жертвите им треперят от страх невъзмездени.

115

ПИТАЩ

преди 11 години

Докога ще ни занимавате с тази която не само , че е трябвало да бъде уволнена , но и съдена??За какви "ВМЕШАТЕЛСТВА" в работата на съда говорят тези търговци на човешко души.Та мигър ВСС е превишил правата си и се е намесил неправомерно отстранявайки от заеманата длъжност лице което с престъпното си бездействие и умишленото забавяне на дела е довело до пускането на свобода на доказани престъпници!!!Адвокатите са посредници при уреждането на търговски отношения възникнали м/у съд и престъпник

fallback