Цветелин Кънчев. Снимка: Булфото

Пострадалият при взрива пред офиса на "Евророма" в Сандански е бил активист на партията.

Той е отивал да отвори кафенето към клуба, когато е видял закачена на дръжката на вратата съмнителна чанта, съобщи за Dnes.bg лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев.

Бомбата е избухнала в ръката на 58-годишния Малин. Лекарите се борят за живота му. Взривът е откъснал ръката му, има и дупка в стомаха.

Цветелин Кънчев бе категоричен, че не е получавал никакви заплахи.

Още по темата

"Искрено се надявам случилото се да не е на политическа основа. Не ми се иска да мисля в тази посока", коментира лидерът на партията.

Той призова МВР по най-бързия начин да разкрие извършителите на инцидента, тъй като по думите му обстановката в региона въобще не била спокойна. 

Кънчев получавал множество обаждания от структурите на партията в цялата страна.

"Колкото по-бързо се разкрият извършителите, толкова по-бързо ще се успокои топката", призова Кънчев.

Бомбата пред офиса на "Евророма" избухна тази сутрин малко преди 6 часа. Районът е заграден, екип на СДОТО продължава огледа.

Вероятно взривът в Сандански е бил сложен само за сплашване, коментира пред „Фокус“ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

По думите му взривът е криминален акт и не е на политическа основа.

Полицията работи по определени заподозрени лица от криминалния контингент, но към настоящия момент още е рано да се говори за задържани лица, заяви още МВР шефът.

Местният лидер на „Евророма” Тони Ангелов коментира, че най-вероятно атентатът е бил насочен срещу него, тъй като всяка сутрин той отварял офиса. Според Цветелин Кънчев обаче той е „абсолютно чист човек” и с 10-годишна успешна работа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase