Скоро ще трябва да караме с фарове през цялата година. Снимка: Булфото
fallback

Движението на автомобилите с пуснати фарове през деня ще стане задължително и през лятото.

Депутатите от Комисията по транспорт на Народното събрание одобри този текст в промените на Закона за движението по пътищата, съобщава "24 часа".

По този начин след окончателното приемане на закона в парламента фаровете на автомобилите ще трябва да са светнати целогодишно, независимо от атмосферните условия.

Депутатите от транспортната комисия не се съобразиха с възраженията на МВР, че карането на фарове хаби гориво и замърсява въздуха.

Те отхвърлиха и предложенията светлините да се пускат само при движение извън града.

В момента автомобилите се движат задължително с пуснати светлини и през деня само от началото на ноември до края на март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

358

илиан

преди 11 години

Незнам ама трябва да има референдум по тази тема за фаровете да са включени през цялата година,ако искат може и да гласуват тези измислени депутати и да караме на аварийни светлини катастрофите и безумието по пътищата няма да спре,всичко се касае до нашета пропаднала държава,всичко живо е изнервено на макс,и по някъкъв начин това влияе на шофирането

357

някой

преди 11 години

Другарки и другари! Ние сме новите граждани на Съединилите се пролетарии на Европа! Карайте с включени светлини даже и в ***! Вечер лягайте при жена си с включени светлини, за да не идва някой друг да ви свети.. Европейската комисия беше измислила нещо и за кривите краставици, нали? Да, ама без криви краставици, които да ядем, как ще се размножаваме? Не! Тези, които гласуваха този закон не са ИМПЕРИАЛИСТИ! НЕ СА! Те са обикновени, бедни капиталистчета. Помогнете им, пролетарии скъпи!

356

paopao

преди 11 години

Всичката Мара втасала,че и фарове пуснала.Аман от простотий в тая държава хората нямат пари да се хранят,нашите избраници с какво се занимават.

fallback