Снимка: архив, Reuters
fallback

Хранително отравяне е причината за стомашните проблеми, изпратили 23 деца от Добрич в болница миналата седмица, информираха от Българската агенция за безопасност на храните.

Те са били на лагер във варненското село Чернево. В четвъртък децата вечеряли в комплекс "Барите", който се намира в селото, но след като похапнали мусака, половината деца се почувствали зле. Започнали да повръщат и получили разстройство.

Лабораторните изследвания на храните и взетите проби от повърхности и от ръцете на персонала на кухнята в комплекса са показали наличие на патогенни стафилококи в сурови кюфтета, приготвени на място, както и при една от готвачките.

Oще по темата
Резултатите са потвърдили, че става въпрос за хранително отравяне. Най-вероятно храната е била вторично замърсена от персоналa. Кухнята остава затворена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

.....

преди 12 години

koito ne razbira i ne znae za kvo stava navapros da ne govori

8

DARK

преди 12 години

Дам недобре опечена храна без бактерий няма.За това постоянно им повтарям на фаст фуудовете и в кръчмите и ресторантите да си ми е добре изпечена манджата аланглетата ще им ги метам в лицата.

7

Патриот

преди 12 години

само пълен *** може да *** да си избърши лайнания *** да не си измие ръцее хубаво и да готви храна за деца с тия ръце ,абсолютен ***.Показвайте им снимките на тия мърлячи за назидание да ги види цяла България кви мършляци са!

fallback