Цветан Цветанов коментира протестите на еколозите. Снимка: архив Impact Press Group
fallback

В добрите намерения на еколозите се включиха субекти, които нямат общо с философията, която се защитава.  Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред bTV по повод протестите срещу Закона за горите, които блокираха „Орлов мост“

По думите му сред „бременни майки и млади момичета” е имало лица, които са част от криминалния контингент на България.

„Нали не си представяте, че този, който показваше среден пръст, псуваше, това е човекът, който иска да защитава екологичните промени? Че този ще засади онзи цветя, които бяха погазени. Това нормално поведение ли е за един демократичен протест?”, попита Цветанов, визирайки мъжът, който прати в болница оператора на bTV Иван Филчев.

Вътрешният министър изтъкна, че колегите му в парламента са се постарали да направят много обществени дискусии по спорния закон, който бе върнат с вето на президента. Темата обаче не развълнувала гражданите до момента, в който не била записана като законов текст.

Oще по темата
Цветанов отново използва редовното си връщане към близкото минало и попита къде са били протестиращите при презастрояването на Слънчев бряг, който е разполагал с 18 хил. легла преди 20 години, а днес били 320 хиляди.

Вицепремиерът обяви, че управляващите търсят диалог и гарантират чуваемост, за да се намери балансът, в тази посока било и наложеното президентско вето.

Той все пак изрази удовлетворение, че „днес има активно гражданско общество”, което в миналото не е съществувало: „Кой щеше да протестира срещу Георги Илиев? Кой щеше да протестира за случващото се в Слънчев бряг? Нали Иван Костов го разпродаде”, попита риторично Цветанов.

Той заяви, че днес всичко е прозрачно, а работата на управляващите е да търсят диалог с протестиращите, но и да осигуряват нормалното придвижване на хората в центъра на София в пиковите часове.

Цветанов допълни и че премиерът е бил много ясен вчераq като казал, че преди да се гласуват промени във върнатия от президента закон, иска да бъде постигнат пълен консенсус между двете групи протестиращи.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

546

Ben

преди 11 години

Когато презастроявахте Слънчев бряг, бях в детската градина. ***!

545

Отшелник

преди 11 години

"Цветанов отново използва редовното си връщане към близкото минало и попита къде са били протестиращите при презастрояването на Слънчев бряг" Тогава на всички беше ясно, че срешщу мутрите от Бойкивия кримрнален контингент нямаме никакъв шанс. Питайте битите къмпингари на Иракли, счупените им коли... А и тогава нямаше закон срещу който да се протестира, те просто си строяха барикадирани зад джипове и бухалки...

544

ИВАНОВ

преди 11 години

КЪДЕ СМЕ БИЛИ В МИНАЛОТО Е НАША РАБОТА.НА ТЕБ ЛИ ДА ДАВАМЕ ОБЯСНЕНИЕ ?

fallback