Протестиращите искат вето върху Закона за горите. Снимка: Булфото
fallback

ГЕРБ обслужва лобистки кръгове около Бойко Борисов - собственика на "Витоша ски" Цеко Минев и собственичката на Пампорово Цветелина Бориславова, пише вестник ”Дума”, позовавайки се на депутата от БСП Димчо Михалевски.

Протестът на еколозите, които вчера се събраха и блокираха движението около Орлов мост е водеща тема и вестник ”Сега”.

Разрастващите се протести срещу промените в закона за горите и блокадите на Орлов мост в столицата накараха управляващите да смекчат твърдата си позиция и дори да обещаят невъзможни неща в опит да свалят напрежението. Премиерът Бойко Борисов ще забави обнародването на закона в "Държавен вестник", съобщава на първа страница всекидневникът.

"Орлов мост - кръстопътят на протеста" е заглавието над коментара по темата в "Сега". Авторът Иво Христов посочва: Метафорично място за среща на двете Българии. На изхода от подлеза се събира множеството защитници на горите. До тях са кибиците в откритата бирария, които са дошли с надеждата да зяпат Евро 2012 на огромната видеостена. Двете Българии не си пречат, нито се забелязват.

Друга основна тема на прегледа на печата е ветото, което наложи президентът Росен Плевнелиев върху промените в Закона за съдебната власт.

Очевидно, президентът Росен Плевнелиев наложи вето на текст от Закона за съдебната власт /ЗСВ/, пише "Труд". Неочаквано - "мораториумът" на държавния глава се отнася само за т. нар. "кариерен бонус на магистратите от ВСС", въведен от ГЕРБ. Той предвижда, че след изтичането на мандатите им членовете на ВСС и инспекторите от Инспектората към ВСС ще бъдат служебно назначавани на позиции, по-високи от тази, която са заемали преди избирането им, пише още всекидневникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

ддаа

преди 11 години

БСП да ми го ядат,тва е вярно абсолютно-ГЕРБ в момента след дъжд качулка ,но това въобще не е фокус на събитията,само се опитват да изкарат нещо от ситуацията,както *** хапват *** от кофата,.не се разсейвайте хора,ако не ги слушаме-те нямат значение :)

61

мухльо

преди 11 години

Ето ви една поговорка.От трън (червен) ,та на глог( син ). После жълт дрездей, а сега един голям *** за народа!

60

Анонимен

преди 11 години

И аз мисля че БСП никак не са лобисти :)))))))))))))))))))))))))((

fallback