Влакът от София до Бургас ще се движи все по-бързо. Снимка: БТА
fallback

Над 35 на сто от новата железопътна линия по направлението Пловдив-Бургас е изградена и ще позволява скорост от 160 км/ч след пускане в експлоатация, съобщиха от министерството на транспорта.

Рехабилитацията на линията е по проект по който се модернизират 292 км жп линии и се очаква да приключи през 2015 г.

Модернизацията на линията до морето се изпълнява по ОП "Транспорт" и се очаква до края на годината да бъде пусната в експлоатация първата отсечка от нея.

Представители на фирмата-изпълнител на обекта отчетоха, че вече са доставени 100% от строителните материали и са създали организация за успешно приключване на проекта.

Напредъкът по проекта бе представен по време на форум за представяне на проектите по Оперативна програма "Транспорт".

Относно приоритетите за следващия програмен период на БДЖ "Пътнически превози" е отбелязано очакваното европейско финансиране на стойност около 300 млн. евро. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

:)

преди 11 години

требе 4 мм в коловоз лева от дясна релса да е max деНивелация че да бичи so 44 метра в секунда , life, health , happyNess->each

58

TTc

преди 11 години

I liniqta e v okaqno sastoqnie-ot 1978 ne e praveno remont-moje bi zahtoto terenat e planincki i e truden za remont no prosto ne tarpi otlagane,nqkoi hora igraqt na ruska ruletka s bezopastnostta no do koga li?

57

TTC

преди 11 години

Plovdiv-Burgas ami SF-Plovdiv. Na mesta skorostta e 50km/h

fallback