Снимка: Булфото
fallback

3000 души вече са получили еднократната социална помощ заради щетите от земетресението на 22-и май в пернишкия регион. Държавата отпуска сума в размер на 325 лв. 

"Процесът е трудоемък, защото е свързан с оглед на всяко пострадало жилище", съобщи директорът на общинската дирекция за социално подпомагане Илияна Кованджийска.

Oще по темата

Двойно са се увеличили молбите за еднократната помощ. По 700-800 заявления от граждани постъпват ежедневно. Общият им брой вече е достигнал 6200.

Приемането на молби ще продължи до 22 юни. 

Със заповед на изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов на социалните работници в Перник са отпуснати допълнителни възнаграждения между 300-400 лв. 

Досега са направени 500 отказа за изплащане на еднократна помощ заради малки щети, липса на адресна регистрация в пострадалия имот, също и когато съответното жилище не е основно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

аЗ

преди 11 години

А бе,вие сте за съд!!!Какво означава - не сте осигурили достъп.На *** ли ни правят агенцията,та искат 24 часа ,3 месеца да чакаме за тяхната проверка!Предложих на телефоните,които сме написали да ни кликнат за да се разберем.Да ,ама парите ги изпукаха заради обичайните глупости на Дянков!Да измислят смислен отказ.Това за достъпа е олигофренски мотив!Алооооооо!Не се гаврете с народа си,идат избори!

7

Vi

преди 11 години

То тази офанзива с помощите май беше да се вдигне малко шум само.Масово се отказват молби,само не разбирам защо трябваше да се лъжат хората.

6

zastrahovatel

преди 11 години

наистина, нека не се заблуждаваме, застраховките на имоти са нещо съвсем различно - застраховат от наводнение на съседа, спукани тръби, инсталации и всевъзможни глупости - за ремонти до хиляда лева, а за истински щети - НИКОЙ НЕ ОБЕЗЩЕТЯВА. Не се заблуждавайте и протестирайте. Ще ви оценят имота на 100000 лв, ще платите 400 лв/год и всички природни бедствия ще са ФОРСМАЖОР И НЯМА ДА ВЗЕМЕТЕ НИЩО. Трябва законодателна промяна в застраховането!!! И гаранция от държавата за застрахованите!

fallback