Николай Цонев. Снимка: Bulphoto
fallback

Върховният касационен съд окончателно оправда бившият министър на отбраната Николай Цонев по обвинение за длъжностни престъпления от преди тринадесет години. Съобщението е на правната институция.

Цонев бе подсъдим за сключването на четири неизгодни сделки за самолетни и авточасти, които е одобрил през 1999 г. като шеф на дирекция "Управление на доставките" в министерството на отбраната.

Прокуратурата твърди, че с тези договори Цонев е ощетил Министерството на отбраната с 970 000 лева, а за сметка на това са се облагодетелствали различни фирми.

Oще по темата

Цонев имаше две оправдателни присъди и на долните две инстанции. Преди време адвокатът му Васил Василев коментира, че вместо неговият подзащитен на подсъдимата скамейка трябва да са наредени десетина заместник-министри и управители на доставките в армията.

Така бившият военен министър има вече 6 оправдателни присъди, от които 2 по делото "Терем” и една по процес за купуването на поточна линия за строителство на хангари.

Срещу Цонев тече и четвърто дело - за даване на подкуп на следовател.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

73

православен от Русе

преди 11 години

Николай Цонев е най-успешния военен министър след 1990г.Всички други и най-вече Луджев и Аню Ангелов са полуиди.ти и топ серсе.иВсъщност за последните двама ,по-горенаписаното е най-малкото.

72

T.N.T.

преди 11 години

...ZA6TO LI GO KAZVA6 TOVA,4E NE WSQKA PRISADA E...NA WSI4KI HORA E PREDELNO QSNO,4E SAMO PRISADITENA 4ERVENITE KRADCI I UBIICI SA NESPRAVEDLIVI OSTANALITE...ZA KOKO6KA NQMA PRO6KA.KRADETE SI SPOKOINO LICEMERI.IMATE SAD,DA WI ONEVINQVA I SINTAPIZANTI,KOITOEDINSTVENO WI WQRVAT,ZA6TOTO NA LAJITE SI IWIE NEVQRVATE.ROBI NA KRADCI I BANDITI SME.TOVA E.

71

БАТМАН

преди 11 години

Припомням на всички "юристи", които пишат тук, че за да бъде осъден човек, срещу него трябва да има доказателства.. НЕ всяка оправдателна присъда е подкупена представете си. Да не говорим, че в досъдебното производство като не е свършена добре работата от разследващи и следователи, съда остава с вързани ръце, защото няма как да осъди някой, дори и всички да знаят,че е виновен. Просто защото рано или късно присъдата му ще падне на по-горна инстанция.. все пак неможеш да подкупиш вс съд(вкл и ХАГА

fallback