Снимка: БТА
fallback

Частицата от мощите на Св. Иван Рилски, която през 2009 г. бе пренесена от Светата Рилска обител в централния пернишки храм, запази този град и не позволи нито един човек да загине. Това каза Знеполският епископ Йоан по време на молебена, който бе отслужен днес в Перник.

Йоан призова хората да не скърбят за разрушенията, защото няма нищо по-скъпо от човешкия живот.

"Греховете ни потресоха земята. В свещените дни на Възнесение Господне земетресение внесе смут в душите на миряните от населените места в Софийската епархия", каза той.

По думите му злото много се е разпространило в обществото, но Бог не е допуснал да се пролее невинна кръв и това е най-важното.

Божият служител призова хората да обединят усилията си и да си помогнат за възстановяване на разрушеното. Той апелира за повече любов помежду ни, да познаваме и пазим вярата си и да влизаме по-често в храмовете.

Когато променяме себе си, може молитвата да стигне до Бога, убеден  Йоан. В съслужение със свещеници той се помоли в Перник да възцари спокойствие и хората да се върнат подомовете си.

Св. Иван Рилски повече от 1 000 години бди над България, каза Йоан. Той призова за избавяне от злото, за здраве и добруване на перничани, на целия народ и на българското правителство.

На присъстващите на молебена миряни бе подарена икона и книжката "Духовни напътствия за покаяние и изповед".

Перничани се поклониха пред частицата на мощите на Св. Иван Рилски, която бе изнесена пред пострадалия от земетресението храм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

Ваня

преди 11 години

Щом не знаете какво са мощите на свети Йоан , по-добре да не се изказвате .Когато не знаеш, е по-добре да научиш , отколкото да се излагаш.И-умира тялото , защото е материално , но духът - не .Може да имаш мозък и пак да не си умен .Почетете малко за духовността и материализма , остатък от марксистката идеология на соца .Не всичко се вижда с очи, според Екзюпери.Четеш , мислиш , преценяваш и не бързаш да говориш .Бог да е с българите , ама трябва и те да са с него!

114

Анонимен

преди 11 години

Ваня--Тези обобщения за народа ни ...не е истина да съдиш по себе си за всички .Пред Йоан трябва да се постави титлата , така е грамотно , ако не друго.С какво злоупотреби богослужението ?Ами поповете и те са хора , не са безгрешни , но са по-осъзнати от нас, това им е работата и призванието.Гръцкият народ уважава християнството , духовниците , повече посещава църквите и помага на бедните и гладните .Нима са глупави или са по-зле живеещи от нас? А свети Йоан кой е..жалко , че сте българи...

113

Анонимен

преди 11 години

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ИМАШЕ,ЗАЩОТО СМЕ ЗЕМЕТРЪСНА ЗОНА,НЕ ЗАРАДИ БОГ. ЖЕРТВИ НЯМА ,ЗАЩОТО ИМАМЕ КЪСМЕТ А И ВСЕ ПАК 6 СТЕПЕН НЕ Е 7 ИЛИ 8.КАКВИ СА ТЕЗИ ГЛУПАВИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ!!!

fallback