Софиянец, пловдивчанин и варненец са в топ 3 по доходи. Снимка: архив, МВР
fallback

Общо близо 114 млн. лв. са заработили първите по доходи двадесет граждани, според обработените до този момент данъчни декларации за облагане на доходите, съобщиха от НАП.

На първо място е столичанин, чийто доход е 13 млн. лв.  Столичният бизнесмен е следван от пловдивчанин и варненец, като в топ 20 на най-богатите българи присъстват и добричлия, русенец, плевенчанин, благоевградчанин е други.

1,212 млрд. лв. доходи от наеми и хонорари са декларирани в подадените годишни декларации за облагане на доходите в цялата страна.

От тях 342 млн. лв. са посочените във формулярите като доходи от наеми на недвижимо имуществото.

Останалите 870 млн. лв. са доходи от извънтрудови правоотношения, лицензионни и авторски възнаграждения, възнаграждения на артисти-изпълнители, продажба на изобретения и други.

В същото време общо 60 000 човека са посочили в годишните си декларации, че искат да ползват едно или друго облекчение и по този начин да намалят дължимите от тях данъци.

Общият размер на данъчните облекчения, с които са намалени данъчните основи, възлиза на 165 млн. лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

86

ДДД

преди 11 години

в тази класация предимно се говори за артисти музиканти футболисти менаджери на фирми и всякакви такива които са на хонорари , комисиони , бонуси , и заплати или оперират през частното си име!а не за хората които притежават фирми и оперират с тях!

85

ДДД

преди 11 години

Абе вие или сте *** или и аз незнам вече кво сте!!!Толкова ли не разбрахте че става въпрос за най-богат българин като частно лице колко данък е платил и какво е декларирал!И това са българи които предимно дават имоти под наем или продават наследсвени такива , в тези случай имоти стоят на частно лице!Иначе най-богатите българи и данъци се плащат от фирми които не са включени към тази статия!!!и затова и няма и имена като Божков и др.,защото те управляват милионите си чрез фирмииииии

84

Любо

преди 11 години

От всички написани коментари разбрах едно Гого е е гледал костинурките нинджа много пъти Разни шефове тук се обясняват като ученички а Българина той си остава най големия завистник. Милиони се изкарват и по честен начин никой работодател не е спечелил от това че не плаща на персонала Има една ЕВРЕЙСКА ПОГОВОРКА - " БОГАТ Е ТОЗИ, КОЙТО МОЖЕ ДА СИ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ " Някой комунисти се изказват че са постройли какво сте постройли бе че ограбвахте вече 60 години не омряхте ли вече ***

fallback