Трима пловдивчани са декларирари общо над 4 млн. лева приходи за 2011 г. Снимка: Dnes.bg

Трима бизнесмени са декларирали в Териториалната дирекция на НА-Пловдив общо повече от четири милиона лева като приходи за 2011 година. Това съобщиха от пресцентъра на данъчната дирекция.

Продажби на акции е източникът на приходи за двама от тях, третият е едноличен търговец. Те оглавяват класацията на НАП в Пловдив за най-голям обявен доход за миналата година по годишна данъчна декларация и съответно с най-много платен данък.

Освен тях има и четвърти "почти" милионер, който по интернет е декларирал около 995 000 лева, получени като обезщетение, присъдено му по съдебен път.

Близо 57 000 декларации за доходи бяха подадени през тази година в НАП-Пловдив, като през последната седмица са се приемали дневно средно между 3000 и 4000 декларации, уточниха от дирекцията.

Обработените до този момент формуляри показват, че сред най-добре платените сезонни дейности за пловдивчани през миналата година са били брането на рози и събирането на охлюви.

До 6000 лева достига месечният доход на лице, наето за розобер например, ако е вярна информацията, посочена пред данъчните.

Сумата е особено любопитна за НАП-Пловдив и истинността й ще бъде проверена, тъй като практиката от предишни години сочи, че на месец от бране на рози се е печелило не повече от 800 лева, се посочва в информацията на данъчната дирекция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase