Паметникът на 10-и родопски полк от Балканската война, намиращ се в Хасково. Снимка: Булфото
fallback

Паметници на загиналите във войните ще бъдат възстановени и ремонтирани с върнатите бонуси от министри и членове на политически кабинети. 

Правителството реши по бюджетите на Министерския съвет и министерствата на отбраната и на външните работи да бъдат предоставени допълнителни средства в общ размер до 600 хиляди лв. 

С част от сумата ще бъде организирано и провеждането на кампанията за отбелязване на 100-годишнината от Балканските войни, организиране на изложби, възстановяване на исторически документи, научни конференции и др.

Oще по темата

МВнР ще издаде книга и ще подготви експозиция за участниците от Македония в Македоно-одринското опълчение, което е било редовна част от българската армия през 1912 г. Ще организира издирване на гробове на загинали български военни на територията на Република Македония. 

Министерството на отбраната ще организира изработването на юбилеен награден знак „100 години от Балканските войни”, провеждане на тържествени митинги и зари-проверки, отпечатване на юбилейни издания, международна конференция, изготвяне на списъци на загиналите български военнослужещи през Балканските войни, ремонти на паметници. 

В началото на март премиерът Бойко Борисов заръча всички министри, заместник-министри, областни управители и началници на политически кабинети, които са получили бонуси за работата си през последните две години, да ги върнат. Заплаши с уволнение всеки, който не върне парите. 

Заради скандала с бонусите изгърмяха шефката на НЗОК д-р Нели Нешева и на Агенцията по вписванията Виолета Николова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 11 години

до 26 и какво като не сме губили знаме бе ***, 800 год робство, *** съм на тоя *** на пръчка

29

бай Промо

преди 11 години

Все имах съмнения, че сме с някакви тотално сбъркани приоритети, обаче напоследък вече всичко се изяснява. По време на безпрецедентна икономическа криза, когато никой в света няма представа нито докога ще трае, нито докъде, най-големият проблем на BG е лъскането на паметниците. А и не вярвам да се стигне чак до лъскане-ще направят един-два семинара по лъскане на паметници, няколко презентации, няколко коктейла и един сборник с лъснати паметници (на Photoshop) и парите няма да стигнат за лъскане.

28

До 34

преди 11 години

Повярвай, че лъскат и чистят паметници. Не се оплакват. Това, че в момента някой, вместо да ги даде за армията (или за благотворителност към някой дом), иска да си ги прибере в джоба по приятелски е друг въпрос.

fallback