Издирването може да продължи с години. Снимка: архив Булфото

Темата къде са братя Галеви трябва да се коментира от съдебната система, а не от МВР, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

”Омръзна ни да им берем плодовете”, ядоса се МВР шефът.

Той уточни, че за момента не може да даде данни за издирването на братя Галеви и дали те се намират в страната.

Цветан Цветанов обеща, че когато има резултат от издирването на Пламен Галев и Ангел Христов веднага ще бъде съобщено.

Междувременно от прокуратурата в Кюстендил заявиха, че появилата се информация, че Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като братя Галеви, са напуснали страната, може да е опит за заблуждение.

Оттам засега нямат данни братя Галеви да са напуснали страната, а търсенето им продължава.

Прокуратурата допусна, че е възможно издирването на двамата бизнесмени да продължи с години. Извършват се проверки на граничните пунктове.

Ако двамата са напуснали пределите на страната през "зелена граница" или с чужда самоличност, и се появи оперативна информация за това, Пламен Галев и Ангел Христов могат да бъдат обявени и за международно издирване.

От прокуратурата добавиха, че предстои да се извърши щателно претърсване в страната и паралелно с това - по граничните пунктове с Македония, Сърбия, Турция, по "преценка на риска".

Двамата дупнишки бизнесмени се укриват вече седми ден, след като ВКС потвърди присъдата им и двамата трябваше да бъдат настанени първоначално в затвора в Бобовдол, където да преминат адаптация, а след това да бъдат преместени в затворническото общежитие в Самораново - на метри от дома им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase