Снимка: архив, Булфото
fallback

Дни преди Гергьовден агнешкото месо на пазара у нас леко поевтинява, сочи справката на земеделското министерство за периода 25 април-2 май.

Изключение правят цените на дребно на агнешките разфасовки в големите търговски вериги, където е отчетено леко покачване.

Средната цена на едро на цяло агне за изминалата седмица е паднала с 1,4% спрямо предходната седмица, до 12,42 лв./кг.

По области цените на едро се движат в диапазона от 11,83 лв./кг до 13,25 лв./кг. В Ямбол е регистрирана най-ниската цена за седмицата, а във Враца и Монтана - най-високите.

В седем области е отчетено понижение на цените на едро спрямо предходната седмица в границите от 0,4% до 7,7%, най-чувствително в Габрово. Единствено във Варна се наблюдава повишение на цената на едро с 14,2%.

В големите търговски вериги средната цена на дребно за страната на цяло агне бележи намаление с 5,9% спрямо предходния период, до 13,24 лв./кг.

В големите търговски вериги на тези области, в които има предлагане на агнета, цените на дребно варират в границите от 12,49 лв./кг (София) до 14,59 лв./кг (Перник).

Средномесечните цени на цяло агне за април 2012 г. бележат леко повишение спрямо предходния месец – с 0,4% на едро и с 1,8% на дребно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

лай-лай кучка

преди 11 години

Не ме касае цената,не консумирам агнешко.

22

Хасму

преди 11 години

Пълно е на пазара с охладено агнешко на 12-12.50 лв/кг. още от преди Великден. В Пловдив, на 14.04.2012, оборотна фирма за месо го продаваше по 8.00 лв/кг с ДДС. Охладено българско агнешко, чак да се чудиш как им излиза сметката

21

Анонимен

преди 11 години

БГ умира!

fallback