Снимка: архив Импакт Прес Груп
fallback

Бактерията стафилококус аурелус е доказаният причинител на заболяването на децата, които бяха хоспитализирани със симптоми на отравяне в болницата в Кюстендил.

Това сочат резултатите от пробите на децата, анализирани в микробиологичната лаборатория на РЗИ Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

Същата бактерия е изолирана и от пробите, взети от персонала на хотела, като тези резултати се потвърждават и от изследванията, направени в лаборатория на Агенцията по безопасност на храните.

Бактерията стафилококус аурелус е открита в едно от ястията, предлагани в ресторанта на хотела, както и в кайма, използвана в кухненския блок. 

Oще по темата

Днес от Инфекциозното отделение на МБАЛ Кюстендил бяха изписани и последните три деца, оставени за лечение. Така вече всичките 40 заболели деца вече са напълно здрави и са по домовете си.

Преди няколко дни 39 ученици на възраст между 8 и 10 години се натровиха по време на зелено училище в Кюстендил. Ресторантът на хотела е запечатан, затворен беше и басейнът в комплекса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

до 22

преди 12 години

ТИ КАТО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ САМО ПРИКАЗВАТЕ И НИЩО НЕ ПРАВИТЕ- ИВАН КОСТОВ ОТМЕНИ БДС ЗА ДА МОГАТ ДА ВИ ТРОВЯТ ОТ ЕС И В БАНАНБУЛГАРИСТАН. ИВАН КОСТОВ СЪЩИЯ КОЙТО ПОДПИСА И ПЛАН РАН-ЪТ ЗА ТОТАЛНО ИЗБИВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ. ХАЙДЕ СЕГА КАТО ЗНАЕШ КОЙ Е, ГОСПОДИН 22 ПРЕДПРИЕМИ НЕЩО ! ВКАРАЙ ГО В ЗАТВОРА ИЛИ ЗАТРИЙГО НЕГО И РОДА МУ!

30

К-Н наблюдател

преди 12 години

Хайде,хайде.Бат Бойко като беше кмет всяка седмица отсядаше в СПА "СТРИМОН" и не се ***.Но се *** сега !!!!!

29

Анонимен

преди 12 години

Обектвност е наистина да се пази името на хотела докато се изясни точно от къде идва причината. След като вече е ясна, мисля че името на хотела трябва да се появи в самото заглавие. Храната в х-л ..... е *** и ще ви натрови! Пак казвам - след като вече е доказано, че случаят е именно такъв. А този по-долу, дето протестира, че за 40 лв сме искали да почиваме. Ами ок - просто в офертата си пиши 40 лв + заболявания. *** - дано със спечелените парички лекарства за твоите близки да купуваш!

fallback