fallback

Скандален видеоклип с шефа на областната дирекция на полицията в София комисар Николай Николов беше пуснат в интернет. Във видеото Николов играе канадска борба със задържан и го обсипва с цветисти обиди и псувни.

Самият Николов не се смути от поведението си в клипа и потвърди, че на кадрите е самият той. Полицейският шеф каза, че не си спомня точно конкретния случай, но предположи, че записът е от преди 6-7 години. Тогава той е бил началник на групата за разследване на тежки престъпления в столичното Първо районно управление.

„Като се виждам на клипа съм доста по-младичък и доста по-слабичък“, уточни той.

„Най-вероятно това момче е извършител на тежко престъпление – грабеж, кражба с употребено насилие“, посочи Николов пред bTV.

"Каква канадска борба ти тренираш в Студентския град? Да те почвам ли, казвай?", кани се Николов в клипа.  Във видеото той нарича задържания „капут“ и „лайнар“ и го ругае.

„Вие такива думи не сте ли употребявали, аз съм чувал и журналисти, и доктори да употребяват такива думи“, каза в своя защита Николов. От думите му стана ясно, че не се притеснява от поведението си на записа.

„Какво да ме притесни, след като играем една честна игра, играем канадска борба. При една спортна игра може човек да сгреши и да каже някоя реплика“, посочи той.

Николов допусна, че целта му е била „да се стигне до разкриване на престъплението“.

„Не е част от методологията, не е елемент от работата, Вие можете ли да кажете на българските полицаи как да работят и как да разкриват престъпления“, продължи той.

Мненията за неговото поведение са на двата полюса. Някои от хората го защитават с аргумента, че престъпниците трябва да се „респектират“, други пък открито го определят за полицейско насилие.

От Българския хелзинкски комитет са на мнение, че полицейският началник е тормозил и се е заканвал с физическо насилие на задържания.

„Такъв човек няма място в българската полиция и следва без забавяне да бъде отстранен от служба“, категорични са от организацията. 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

231

kvadratov

преди 12 години

spored darjavata i zakonite......po tazi logika ot BG muzikalnia biznes 80% ot BG muzika i programi na darjavnite BG televizii i radia sa s izobilen material v tekstovete i podtikvat, podstrekavat za izmami, krajbi, patroni, razbivania, nezakonen lov, strelba, ubiistva, premalchavane i saglasie s krimi, primamvane s tzel izmama ............i BG publikata, BG parlament haresvat i goresto aplodirat podobni agresivni tekstove i povedenie - te sa BG standart i BG model za razgovor vatre v BG

230

SELOOOO dooolnooo

преди 12 години

ELATE DA VIDITE BRITANCITE KAK SE OTNASIAT, SIR :)

229

до 255

преди 12 години

***, ти нещо съдия ли си, та казваш кой е престъпник и кой не ?

fallback