Снимка: архив, Булфото
fallback

Около 35% от кучетата по столичните улици са дошли от строителни обекти и от паркинги, каза пред журналисти директорът на ОП "Екоравновесие" Манол Нейков.

Това е и причината от днес да започнат проверки по паркингите, строителните площадки и дворове, използвани за стопански цели, за наличието на кучета, които би трябвало да са домашни, но не са регистрирани в районните администрации, нямат документи и за тях не се плащат такси. 

Нейков и инспектори от "Екоравновесие" бяха в Панчарево по сигнал на Англо-американския колеж там. От училището веднъж са сигнализирали за бездомни животни около него и те са били прибрани.

В края на март от приюта в кв. "Сеславци" петте животни са осиновени от мъж, който е декларирал, че ще ги гледа при домашни условия.

След втория сигнал от колежа при проверката бе установено, че кучетата са отново навън на улицата. Заради това на собственика ще бъде съставен акт – глоба от 50 лева за всяко куче и допълнителна глоба за това, че не ги е регистрирал в района, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

София

преди 12 години

Не се вижда нещо да се прави! Кучетата си скитат по улици и полянки безразборно, сеят зарази, непритеснявани от никого. Все по-едри, все по-смели, особено когато се събере цяла глутница. Броят им, поне в нашия квартал, не е намалял. Спокойни сънища, съграждани, до следващия доцент или професор, нахапани до смърт!

112

Анонимен

преди 12 години

Ей това е. Заради интересите на кучешката мафия сме седнали да се чудим как да се отървем от *** и не можем. А е лесно - ако трябва - да се направи едно гласуване в София и готово. Тогава кучешката мафия ще купува гласове по махалите с кебапчета :)))

111

Анонимен

преди 12 години

Да бе, седят си в изоставени обекти, пушат конопени цигарки и не излизат за да не ги закачат. Чух, че имало и такива, които обичали природата и упражнявали туризъм по Витоша, за да не осират градинките в София! Смешковци!

fallback