Снимка: архив, Булфото
fallback

Както ги изпратиха, така и ще ги посрещнат. От обяд в последния почивен ден от Великденските празници по столичните улици излизат десетки пътни полицаи, които ще осигурят "зелена вълна" за всички пътуващи по трасетата за влизане в София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Предприемат се подобни мерки за влизане в столицата, както в петък за излизане. На всички възлови места има полицейско присъствие, при необходимост се изключват светофарите и се регулира движението, като трафикът в столицата ще бъде направляват от 80 пътни полицаи. На уязвимите места ще бъдат разположени регулировчици.

Oще по темата

Отново ще има проверки на автогари и жп гари, където се очаква голям брой пътници. Инспекторите ще следят какво е техническото състояние на превозните средства, има ли правостоящи пътници, спазват ли се изискванията за издаване на билети и багажни разписки.

Днес се очаква засилен трафик в цялата страната. Затова ще има и засилен контрол на движението по пътищата. Основно внимание и днес ще се обръща на рисковите изпреварвания и несъобразената скорост, съобщиха още от пресцентъра на МВР.

Повече полицаи ще контролират движението по най-натоварените пътни участъци, сред които са пътят за Кулата, районът на "Дунав мост" и отсечката между Стара Загора и Бургас.

До 22 часа остава забраната за движение на тежкотоварните автомобили по първокласните пътища и по основните второкласни отсечки.

Междувременно охранителна полиция е взела мерки и за осигуряване на допълнителна охрана на големите търговски обекти в страната – проведени са срещи с частните охранителни фирми, които работят за магазините, ще се завиши и полицейското присъствие на територията им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

238

123

преди 12 години

софиянци се прибраха от родните места....

237

Анонимен

преди 12 години

А най-ме кефят новите столичани (тия дето са от десетина години в София) като се приберат например в Търговище ,Разград, Горна Оряховица,Видин и като почнат да се дуят на останалите там ,че и те разбираш ли са в Софията... Най-ми харесва един познат от провинцията ...видиш ли видял Милен Цветков на улицата или аууу вчера видял Любо Ганев...Както се пееше -Драгалевци не е Холивуд хилс .Много уважавам хората ,които живеят в родните си градчета и допринасят за развитието им.

236

До 328

преди 12 години

И кво ще ядеш тогава бе, хейтър? Кой ще ти плаща наема на панелката и кой ще ти пълни общината с данъци, та си отворил уста за жителство??? Нали "жители" ще останете ти и пенсионерите! Кой ще бачка във фирмите? От Марс ли ще си внесеш работна ръка? Или после ще ревеш кански, че пък нямало икономика в София и фирмите се изнесли в провинцията??? ***!

fallback