Снимка: Getty Images/Guliver Photos
fallback

Българските деца най-често са малтретирани от собствените си родители.

По данни на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) случаите на насилие върху подрастващите са най-често в семейството.

Близо 1800 деца са били тормозени и насилвани вкъщи през миналата година. Около 1400 от сигналите за малтретиране са били разследвани.

От ведомството са установили, че дори и след като бъдат извадени от враждебната семейна среда, децата отново стават обект на тормоз.

През 2011 г. четирима подрастващи са били малтретирани от приемни родители, при които децата са били настанени след преживяно насилие у дома.

При други двама малчугани е бил прилаган тормоз от хора, които съжителстват с приемния им родител.

От агенцията съобщават, че 6 деца са били извадени от семействата си заради налаган върху тях тормоз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Впечатлен

преди 12 години

И тъкмо под въпросното нескопосано (да ме простите) съобщение, се мъдри заглавието "Чудовищно! 16-годишно сираче тежи 10 кг"dnes.bg/obshtestvo/2012/04/06/chudovishtno-16-godishno-sirache-teji-10-kg.155974 - направо човек да ви завиди на скопоста, автоголаджии.Не ни пипайте децата!

45

Впечатлен

преди 12 години

А като 1400 случая са разследвани, как узнахте, че 1800 деца са били малтретирани?! Кой е авторът на това поръчково съобщение?

44

Анонимен

преди 12 години

2Тимотей3:1-5,13"Но знай, че в последните дни ще настъпят особено тежки времена.Защото хората ще обичат само себе си, ще обичат парите, ще бъдат самонадеяни, високомерни, хулители, непослушни на родителите, неблагодарни, нелоялни, безсърдечни, ще са чужди на всякакво разбирателство, клеветници, без самоконтрол, свирепи, без любов към добротата...Но злите хора и измамниците ще стават все по-лоши и по-лоши, като мамят и бъдат мамени." Едно пророчество, което се изпълнява пред очите.

fallback