Пешеходната пътека, където беше ударена Марина. Снимка: Булфото
fallback

8-годишната Марина, която беше пометена на 29 март на пешеходна пътека, все още е в кома. Инцидентът стана на бул. "Г.М. Димитров", в близост до блок 62, когато детето, придружавано от дядо й, отивало на тренировка по художествена гимнастика.

Черепът й е счупен на три места, има хематом в мозъчния ствол и съсиреци, съобщи бащата на момичето Марин Ташков пред Нова телевизия. Подбедрицата й е била така счупена, че се е наложила няколкочасова операция.По думите на бащата резултатите от скенера били добри, Марина реагирала и на болка.

Oще по темата
 „На никого не пожелавам да види детето си по този начин”, заяви бащата на тежко пострадалото дете.

Той отрече информацията, че Марина се е отскубнала от дядото и  е тръгнала внезапно да пресича. Според него момиченцето било дисциплинирано и знаело много добре как да пресича.

„Едната кола е спряла, а другата я е отнесла”, добави бащата.

Марин обаче отказа повече подробности, тъй като в момента тече разследване и от СДВР бил помолен да не коментира.
„Детето ми трябва да се пребори да живее. Нека да се помоли а нея”, каза още бащата на момиченцето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

99

5

преди 12 години

до 107 и 108: Абсолютно подкрепям идеята всяка пешеходна пътека да си има светофар! Както и на кръстовищата пешеходците и тези за ляв завой да са на отделни зелени сигнали. Защото нищо не е по-скъпо от запазения живот, особено на дете.Що се отнася до ограничението на скоростта, поогледайте се около пътеките. На много места има знаци за 40 км, а на някои вече има и знак за радар. Което рядко спира някого да лети ниско, де, но все пак...

98

Diana

преди 12 години

В Швейцария се промени закона, когато един шофьор наближава пешеходна пътека ограничението е 50км, за да се намали риска от катастрофи! Дано, детето се оправи.

97

malart

преди 12 години

Безразсъдно шофиране в близост до пешеходна пътека = убийство. Какви са тези дискусии - отскубнало се било или не? По дяволите - това е пешеходна пътека!

fallback