Пешеходната пътека, на която е блъсната Марина. Снимка: Булфото
fallback

Състоянието на 8-годишното момиченце, което беше блъснато на пешеходна пътека на столичния булевард "Г.М. Димитров" е тежко. Това съобщи доц. Надежда Гаврилова от Детската пироговска реанимация.

Детето е в кома, с множество фрактури на черепа, диша с апарат.

Малката Марина е била придружавана от дядо си, а двамата са отивали на тренировка по художествена гимнастика. Полицията е задържала шофьора на автомобила, ударил момичето.

Йордан Стойчев заяви, че не е употребил алкохол, имал 10-годишен стаж зад волана и това е първият му сериозен инцидент на пътя.

По думите му той е навлизал на пешеходната пътека, когато дядото изпуснал детето в последния момент и момиченцето се затичало пред колата му.

Според полицията Стойчев е карал с 60 км/ч, докато на това място допустими са били 40 км в час.

Това е вторият инцидент в София за по-малко от седмица, след като в неделя две възрастни жени бяха блъснати на пешеходна пътека също в центъра на столицата и починаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

230

Анонимен

преди 12 години

И да добавя, че "ламариненият *** а.к.а. потенциален убиец на пътя" кара по споменатата отсечка с много под разрешената скорост, защото пешеходците там са онеправдани: подлеза е мръсен и тъмен, и има много стъпала, а следващата пешеходна пътека е чаааак на 300 м. Та се налага, горките, да пресичат къде падне! Последно: ако се движим по улиците с внимание и толерантност, и спазваме правилата, ще си спестим емоции като тази да се молим за живота на едно детенце!

229

Анонимен

преди 12 години

Само казвам, че има ОБЕКТИВНИ условия, и вторачването в "предимството" може да изиграе лоша шега. Давам пример, за да разберат и *** с глави в задниците: десен завой от "България" по "Т. Каблешков", в насрещното чакат 3 колони коли. Между тях прави слалом майка с детенце, дърпа го за ръчичката (направо ще я откъсне!) и излиза пред мен. Аз съм с "предимство", те не трябва да са там (има подлез, мамка му!) Трябва ли да си ползвам предимството, или да оценя ОБЕКТИВНО ситуацията и да ги пропусна?

228

до Смело сърце

преди 12 години

Изобщо не оправдавам шофьора в случая: карал е с превишена скорост, така че не е могъл да реагира! Казвам обаче, че по улиците се движат коли, и това движение е подчинено на физични закони. С тях ТРЯБВА да се съобразяват и шофьорите, и пешеходците! И това не го казвам аз, а ЗЗДП и ПЗЗДП. Или ти, нервако, смяташ че правилника важи само за автомобилите?

fallback