Германци търсят родни сервитьори. Снимка: Булфото
fallback

Германски работодатели търсят готвачи, сервитьори и помощници в кухнята за предстоящия сезон, стана ясно по време на международна туристическа борса във Варна.

Предлаганите работни места обаче са за цялата страна, а задължителното изискване е опит по специалността и добро владеене на немски.

Офертите са за сезонна заетост, но ако наетите българи се представят добре, имат шансове да останат на работа и след като изтекат шест месеца, отчитат експерти в областта на туризма.

Заплатите, които предлагат германските работодатели, са между 1200 и 1900 евро.

На борсата се представят и най-големите работодатели от Северното Черноморие, каза директорът на Регионалната служба по заетост във Варна Пламен Начков.

По думите му всяка година туристическият сектор у нас наема между четири и пет хиляди души.

Очаква се на борсата да бъдат представени поне 700 свободни работни места.

Средната заплата в бранша е между 400 и 500 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

go 74

преди 12 години

Добре си опознал системата на работа по бюрата по труда в Германия! Гордей се с постиженията си! И като безработен чужденец, немците съвсем те вземат за ***, защото им вземаш без грам усилия парите,които те печелят, за да ти плащат месечните социални помощи! Браво, много далече си го докарал!

66

go 69

преди 12 години

Айде бе, не съм излизал в чужбина... А къде си мислиш, че се намирам сега, сладкиш? Какво си мислите, че живота е само пари ли? Айде като отидете за по-дълго извън БГ да си поговорим! Ще видиш как бързо ще започнеш да осъзнаваш, че не всичко е пари, че всъщност да си близо до роднините е мн по-важно!

65

до Мизерия

преди 12 години

Мизериооооооооо.....Мизерио! Ти изобщо показвал/а ли си си носа извън София?Имаш ли идея, че масово цените в Германия са колкото в българските магазини и по-ниски!?

fallback