Премиерът връчва наградата на Христо Кънчев. Снимка: Булфото
fallback

Христо Кънчев получи Голямата награда "Златен ритон" на церемонията за награждаването на "Достойните българи".

Признанието е за саможертвата му да спаси две давещи се деца край Созопол.

На 29 август м.г. група ученици от езиковата гимназия в Кърджали решили да си направят снимки на скали край Стария град.

Oще по темата
6 фев 2012 14:23
54

Когато децата застанали на скалите, били пометени от голяма вълна. Младежът успял да извади две момичета, едното обаче се удави - 15-годишната Едит Симеонова от Крумовград.

Христо Кънчев получи днес отличието си от премиера Бойко Борисов, който поздрави родителите и учителите, възпитали го по тази начин.

"Често в Студентски град ставаме свидетели на престъпления от млади хора, а той е пример за момче, което се е хвърлило във водата, спасило е човешки животи и в същото време се учи и се развива. Така би трябвало да изглежда българската младеж", отбеляза министър-председателят.

"Всеки един от нас може да бъде личност на годината, първо трябва да бъде личност на собствения си ден, да бъде по-добър в работата и взаимоотношенията си, да замени безразличието с всеотдайност и това ще го направи човек за пример", посочи награденият младеж.

Цитирайки посланието "Съединението прави силата", той призова да бъдем по-единни, по-силни и все по-често да си казваме благодаря.

За своите достойни постижения бяха отличени също така хора, помагали на бедстващите при наводнението в с. Бисер, мъжете от форум "OffRoad България", роднини, дарили органите на близките си и по този начин спасили други животи.

Специална награда пък получиха Васко Ристевски и Стефан Иванов, които с риск за живота си спасяваха хора от горящия на автомагистрала "Тракия" автобус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

80

Анонимен

преди 12 години

Както никой заради 1 бълха не си гори юргана така и не бива да се подхожда с драконовски мерки спрямо студентите.По скоро трябва да има поощрения за добре учещите и бизнеса и държавата да погледнат на тях с по добро око.Иначе строгите мерки нищо по добро няма да донесат.Пиянски свади и убииства са ставали и преди 30 години дори в казармите,където имаше метална дисциплина.Може би там където има непоносимост между съквартирантите трябва бързо да ги разместят.И алкохолиците-да се гонят!

79

Анонимен

преди 12 години

А тогава кой ще сади картофи?

78

АЗ

преди 12 години

Едва ли студентите от общежитията са дошли в София да учат. Според тях по важно е да се веселят и да пият а не да залягат над учебниците. В студентските общежития освен студенти има и много външни хора, които не учат а ползват правата на студенти. Изобщо днес изпити се купуват и за това студентите като завършат не знаят почти нищо.

fallback